Index Vakbarát Hírportál

Hiába nyert a Fradi, kiesett a női kézilabda-BL-ből

2022. április 2., szombat 18:10

A Ferencváros 26-22-re legyőzte a szlovén Krim Mercator Ljubljanát a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc szombati visszavágóján, de 55-52-es összesítéssel ellenfele jutott tovább.

A magyar csapatból Bíró Blanka, Julia Behnke és Kovacsics Anikó hiányzott. A szlovénok már a tizedik percben időt kértek, mert az FTC elszántan, gyors játékkal és a támadásban elkövetett hibák ellenére eredményesen kezdte a meccset (5–2). A házigazdák lendülete megtört, átlövésből szinte egyáltalán nem találtak be, ezt kihasználva a Krim egyenlített (6–6). Tizenöt perc alatt mindössze egy gólt tudott lőni a bajnoki címvédő Ferencváros, de mivel jól védekezett, ellenfele nem tudott elhúzni. Az első félidőben az utolsó két találatot az ugyancsak jól védekező vendégek szerezték, így a szünetben 108-ra vezettek.

A második felvonás elején négy perc alatt 40-s sorozatot produkált az FTC, de egy gólnál nagyobb különbséget nem tudott kialakítani, mert ellenfele támadásban és védekezésben is taktikusan kézilabdázott. A párharc első meccsét 13 góllal és kilenc gólpasszal záró Ana Gros ezúttal sok pihenőt kapott, ám csapata nélküle is magabiztosan játszott és jól reagált riválisa változtatásaira.

A 48. percben újabb rohamot indított a Ferencváros, de ezúttal is csak egy 4–0-s szériáig jutott, és mivel végül 2622-re győzött, a Krim megőrzött három találatot az első meccsen szerzett előnyéből.

A mezőny legeredményesebb játékosa Klujber Katrin volt, aki 13 lövésből tíz gólt szerzett, Márton Gréta és Angela Malestein négy-négy alkalommal talált be. A túloldalon Ana Gros és Paula Posavec négy-négy góllal zárt. Janurik Kinga kilenc, a szlovénoknál Jovana Risovic hét védést mutatott be.

A két csapat 13. egymás elleni tétmérkőzésén az FTC hat vereség mellett hetedik alkalommal nyert. Az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC csoportgyőztesként a negyeddöntőbe került, ahol az Odense HB vagy a Brest Bretagne lesz az ellenfele.

Eredmény, a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó:

FTC-Rail Cargo Hungaria–Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 26 22 (8 10)

lövések/gólok: 43/26, illetve 36/22

gólok hétméteresből: 7/5, illetve 2/2

kiállítások: 4, illetve 4 perc

Továbbjutott: a Krim Ljubljana, 55-52-es összesítéssel.

(Borítókép:

Rovatok