Index Vakbarát Hírportál

A címvédővel is összesorsolták a Szegedet a Bajnokok Ligájában

2022. július 1., péntek 13:14

A címvédő Barcelonával is azonos csoportba került a magyar bajnok Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája pénteki sorsolásán.

A férfi BL végjátékában 2010 óta rendeznek négyes döntőt, és a katalánok voltak az elsők, akik a kölni tornán meg tudták védeni címüket, mivel a tavalyi sikerüket követően idén is győztek. Az idei fináléban hétméteres-párbajban nyertek a lengyel Kielce ellen, amely szintén a Szeged csoportjába került.

A Bécsben megtartott sorsoláson elhangzott, hogy mindkét magyar csapatnak lesz német, francia, lengyel és dán ellenfele.

Az előző szezonban BL-negyedik és bajnoki ezüstérmes Telekom Veszprém megkapta a lengyel Orlen Wisla Plockot is, amelyet korábbi vezetőedzője, a spanyol Javier Sabaté irányít, keretében pedig ott van a veszprémi nevelésű Fazekas Gergő. Szintén a bakonyiakhoz került Máthé Dominik új csapata, a francia Paris Saint-Germain is. Leimeter Csaba együttese, a horvát PPD Zagreb is a veszprémieknek jutott.

Az első fordulót szeptember 14–15-én rendezik, a mérkőzéseket minden esetben szerdán és csütörtökön játsszák.

A csoportok első hat helyezettje jut tovább, az első és a második közvetlenül a negyeddöntőbe, a harmadik, negyedik, ötödik és hatodik pedig a rájátszás első fordulójába.

Az ukrajnai háború miatt az orosz Csehovszkije Medvegyi és a fehérorosz Meskov Breszt nem indulhat az európai kupaporondon, az ukrán Motor Zaporizzsja pedig a német másodosztályban szerepel majd, és a BL helyett az Európa-ligában indul. A kétszeres BL-győztes északmacedón Vardar Szkopjét anyagi okok miatt kizárták.

A négyes döntőt jövőre is a kölni Lanxess Arénában rendezik.

A csoportbeosztás:

Telekom Veszprém (magyar), Paris Saint-Germain (francia), SC Magdeburg (német), GOG Gudme (dán), Porto (portugál), Orlen Wisla Plock (lengyel), Dinamo Bucuresti (román), PPD Zagreb (horvát)

Pick Szeged, Barcelona (spanyol), Lomza Industria Kielce (lengyel), HBC Nantes (francia), THW Kiel (német), RK Celje PL (szlovén), Aalborg HB (dán), Elverum HB (norvég)

MTI

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok