Index Vakbarát Hírportál

Bezár a sportcsarnok, költözik a Vác női kézicsapata

2022. október 12., szerda 11:28

Bizonytalan ideig a Győri Audi ETO KC elleni szerdai (mai) összecsapás lesz a Praktiker-Vác női kézilabdacsapatának utolsó mérkőzése a Váci Sportcsarnokban, amely november 1-jén átmenetileg bezár.

A klub a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a tervek szerint legkorábban márciusban térhetnek vissza csapatai a sportcsarnokba.

„Így minimum hét NB I-es, valamint rengeteg utánpótlás bajnoki mérkőzést és több csapatunk délutáni edzéseit kell majd máshol megrendeznünk” – olvasható a tájékoztatásban.

Az átmeneti időszakban a hazai meccseket a váci Dunakanyar Kézilabda Akadémia sportcsarnokában bonyolítják majd le, ahol egyébként már eddig is tartották a csapatok edzését. A klub számára fontos volt, hogy nézők előtt kerüljön sor a mérkőzésekre, a DKA csarnokának befogadóképessége pedig 120 fő.

„Amennyiben megkapjuk a szükséges hatósági engedélyeket, akkor a szezonbérletet vásárló szurkolóink továbbra is látogathatják majd hazai mérkőzéseinket, azonban további jegyértékesítésre (a vendégek részére kötelezően biztosítandó 10 százalékon felül) már nem lesz lehetőségünk” – folytatódik a közlemény.

A decemberben esedékes Európa-liga-selejtező Váci Sportcsarnokban történő megrendezésének engedélyezésére ígéretet kapott a klub az önkormányzattól, így a tervek szerint egy napra átmenetileg újra kinyithat majd a sportcsarnok.

Székesfehérváron is bezár a stadion 

Mára egyértelművé vált, hogy a világtörténelem talán örökre fordulatot vett, ez pedig mindannyiunk életére húsba vágóan hat – mondta el Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A stadiont, a városi múzeumot és az uszodákat is bezárják.

Az előterjesztés szerint az önkormányzat a MOL Aréna Sóstó létesítmény üzemeltetését kizárólag csak a jelentősebb műszaki károk megelőzéséhez szükséges szinten biztosítja, a centerpálya füvét nem fogják fűteni vagy világítani. Ezek szerint, miután november 13-án lejátssza az utolsó bajnoki meccsét a Fehérvár a Kisvárda ellen, a stadiont nem fogják fűteni.

Rovatok