Index Vakbarát Hírportál

Dán edző váltja Ambros Martínt Győrben

2022. december 19., hétfő 12:57

A dán Ulrik Kirkely irányítja a nyártól a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának szakmai munkáját.

A győriek hétfőn sajtóközleményben jelentették be, hogy júliusban a dán bajnok Odense jelenlegi trénere veszi át a csapat irányítását. Endrődi Péter ügyvezető közölte: a megállapodás 2+1 évre szól.

Az 50 éves szakember válogatottak mellett is dolgozott már korábban, a női szakágban a japán együttesnél volt szövetségi kapitány, valamint a dánoknál másodedző – Jan Pytlick segítője –, a férfiaknál Szaúd-Arábia együttesét irányította.

Novemberben jelentették be, hogy a jelenlegi vezetőedző, Ambros Martín és a klub vezetése nem hosszabbítja meg a szakember idény végén lejáró szerződését.

A győriek egy új játékos érkezését is jelezték: 

a nyáron csatlakozik a kerethez a belső posztok mindegyikén bevethető brazil válogatott Bruna de Paula. A játékossal ugyancsak 2+1 évre állapodtak meg.

A 26 éves kézilabdás jelenleg a francia Metz erőssége, korábban a Nantes és a Fleury csapataiban szerepelt. Francia bajnok, a brazil válogatottal a pánamerikai és dél-amerikai bajnokságokon gyűjtött be aranyérmeket. A nemzeti csapatban 48 mérkőzésen 141 gólt szerzett. A Bajnokok Ligája most zajló kiírásában 9 forduló alatt 55 gólt szerzett, ebből négyet lőtt Győrben vendégként.

MTI

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok