Index Vakbarát Hírportál

Ismét történelmet írt a női kézi BL-ben a Győri ETO

2023. január 14., szombat 20:13

A Győri Audi ETO KC 27–16-ra nyert a horvát Lokomotiva Zagreb otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában. A győriek ezzel történetük 200. BL-sikerét érték el, ami rekord a sorozatban.

A vendégek keretéből Kari Brattset, Rü Unhi, Veronica Kristiansen és Jelena Deszpotovics hiányzott – kezdte beszámolóját a Magyar Távirati Iroda.

A meccs első negyede meglepően szorosan alakult, felváltva estek a gólok, majd egy 7–1-es sorozattal ellépett az ötszörös BL-győztes Győr, amely ekkor már támadásban és védekezésben is sokkal hatékonyabb volt ellenfelénél. A szünetben hat találat volt a különbség, a második félidőt pedig egy 4–0-s szériával kezdte az ETO, így a 35. percben már tízzel vezetett.

A Lokomotiva a második felvonás első 21 percében csupán egy akciógólt lőtt, ezt kihasználva a felszabadultan játszó vendégek tovább növelték előnyüket, és bár a folytatásban 3–0-s sorozatot produkáltak a horvátok, végül nem tudtak tízgólos hátrány alatt maradni.

A győri mezőnyjátékosok közül csak Anne Mette Hansen nem szerzett gólt, Ana Gros nyolcszor talált be, Silje Solberg ötven százalékos kapusteljesítménnyel (30 lövés/15 védés) zárt. A hazaiaknál Tena Petika szintén nyolc gólt lőtt.

A két csapat negyedik egymás elleni BL-mérkőzésén negyedszer született győri siker – idézte fel az MTI.

A kilenc győzelemmel és két vereséggel álló Győr egy hét múlva a francia Metz HB vendége lesz, az öt sikerrel, egy döntetlennel és öt vereséggel rendelkező Ferencváros pedig másnap a szintén francia Brest Bretagne otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

A Ferencváros szombati győzelméről itt olvashat.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
B CSOPORT, 11. FORDULÓ
Lokomotiva Zagreb–Győri Audi ETO KC 16–27 (8–14)

Rovatok