Index Vakbarát Hírportál

Tizenegy gólos Fradi-siker a női kézilabda Bajnokok Ligájában

2023. január 14., szombat 17:50

A Ferencváros házigazdaként 37–26-ra legyőzte a szlovén Krim Mercator Ljubljanát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, szombaton Érden – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

Az FTC keretéből az egyaránt térdműtét után lábadozó Béatrice Edwige és Kovács Anett hiányzott.

Kevés hibával, gyors és pontos játékkal kezdett a házigazda (4–1), ezért a szlovénok már a nyolcadik percben időt kértek, de ettől sem változott a játék képe (8–2). Továbbra is rendkívül összeszedetten és eredményesen kézilabdázott a Magyar Kupa címvédője, a hatékony védekezést a túloldalon szinte mindig sikerült gólra váltania, ezért a 17. percben jött az ellenfél második időkérése. Ezt követően becsúszott néhány hiba, ezért egy ideig nem nőtt tovább a magyar csapat előnye, de Bíró Blanka bravúros védéseinek köszönhetően nem is csökkent. Az FTC végül váratlanul nagy különbséggel, kilenc góllal vezetett a szünetben.

A második felvonás elején már a tíz találatot is meghaladta a Ferencváros előnye, majd a Krim egy 4–1-es sorozatot produkált. A 43. percben Kisfaludy Anett ijesztő fejsérülést szenvedett, amikor ütközött Natasa Ljepojával, ezért kivált a játékból. A hátralévő időben mindkét együttesnek volt egy hármas gólszériája, de ekkor már csak a végső gólkülönbség volt a kérdés. Minden cserejátékos pályára került a hazaiaknál, a legtöbben be is találtak, csapatuk pedig meglepően simán nyert.

Klujber Katrin tíz, Emily Bölk és Angela Malestein hét-hét góllal, Bíró Blanka 15 védéssel zárt, a szlovénoknál Darja Dmitrijeva szintén tíz gólt lőtt.

A két csapat 15. egymás elleni tétmérkőzésén az FTC hat vereség mellett kilencedik alkalommal nyert. Az öt győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel álló Ferencváros jövő vasárnap a francia Brest Bretagne otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében – tekintett előre az MTI. 

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A CSOPORT, 11. FORDULÓ
FTC-Rail Cargo Hungaria–Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 37–26 (19–10)

Rovatok