Index Vakbarát Hírportál

A Hamburgba igazol az év legjobb fiataljának választott válogatott játékos

2023. február 10., péntek 11:27

Az idény végén elhagyja a Telekom Veszprém kézilabdacsapatát és a német Bundesligában szereplő Hamburghoz igazol a válogatott Ilics Zoran.

A két klub a honlapján számolt be pénteken a megállapodásról, hozzátéve, hogy a 21 éves jobbátlövő kétéves szerződést írt alá a Hamburggal.

Közös megegyezéssel az a döntés született, hogy nem hosszabbítjuk meg a szerződésünket Zorannal, de bízunk benne, hogy kiváló fejlődési lehetőség lesz ez számára, és a későbbiekben az új tapasztalatokkal felvértezve visszatér majd hozzánk

– írta közleményében a magyar klub, amely emlékeztetett rá, hogy Ilics 2021 júliusában, az utánpótlásból került a Veszprémhez, melynek színeiben azóta 64 mérkőzésen lépett pályára, és 120 gólt szerzett. A játékos a Veszprémmel kétszer SEHA-Ligát, egy alkalommal pedig Magyar Kupát nyert.

A Hamburg most a nyolcadik helyen áll a német bajnokságban, de amint a Veszprém honlapja kiemelte, „komoly tervei” vannak a jövőre nézve.

Az utánpótláskorú kézilabdázók közül a férfiaknál Ilics Zoran lett a tavalyi év legjobb játékosa a Magyar Kézilabda Szövetség szerint.

Index/MTI 

(Borítókép: Ilics Zoran a Telekom Veszprém színeiben 2022 júniusában. Fotó: Marius Becker / Getty Images) 

Rovatok