Index Vakbarát Hírportál

Magyarország győzelmet aratott Lengyelország felett

2023. november 4., szombat 18:41

A magyar férfi kézilabda-válogatott 31–27-re legyőzte Lengyelországot a szombaton Szegeden rendezett barátságos mérkőzésen – adta hírül az MTI.

A januári, németországi Európa-bajnokságra készülő magyarok – akik tíz év után játszottak ismét Szegeden – vasárnap 16 órától Békéscsabán ismét megmérkőznek a lengyelekkel.

A magyar válogatott jelenlegi keretéből Palasics Kristófot és Ónodi-Jánoskúti Mátét nem nevezték a találkozóra. A lengyeleknél Damian Przytula, Szymon Sicko és Mateusz Kornecki nem szerepelt a keretben.

Eleinte remekelt a lengyelek védelme és kapusa, ezért kevés volt a gól, a magyarok büntetőket és ziccereket is hibáztak. Hét és fél perc alatt 4–0-s sorozatot produkáltak a vendégek (4–7), de egy időkérés után némileg javult a hazaiak teljesítménye, összeszedettebbé vált a játékuk, és a meccs harmadánál egyenlítettek (9–9).

Egy 6–1-es széria végén már 12–10-es előnyben voltak Rosta Miklósék, akik ekkor már hatékonyabban védekeztek és lendületesebben támadtak, mint korábban, a hajrában azonban némileg megtorpantak, ezt kihasználva a lengyelek ismét fordítottak és 1514-re vezettek a szünetben.

A második félidő elején visszavette a vezetést a magyar együttes, és egészen a végéig megőrizte. A cserejátékosok jól szálltak be a meccsbe, szoros állásnál fontos gólokat szereztek, ezzel hozzásegítve a csapatot a négygólos sikerhez.

Mikler Roland nyolc, Andó Arián egy védéssel zárt. A túloldalon Ariel Pietrasik hét, Michal Daszek öt alkalommal talált be, Jakub Skrzyniarz 13 lövést védett.

A két csapat 72. egymás elleni mérkőzésén 11 döntetlen és 25 lengyel siker mellett a 36. magyar győzelem született.

Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés

Magyarország–Lengyelország 31–27 (14–15)

a magyar válogatott gólszerzői: Bánhidi 7, Rosta 4, Máthé, Szita, Bodó, Lékai 3-3, Krakovszki B., Krakovszki Zs., Ancsin, Fazekas 2-2

lövések/gólok: 47/31, illetve 43/27

gólok hétméteresből: 4/1, illetve 2/2

kiállítások: 10, illetve 6 perc    

Rovatok