Index Vakbarát Hírportál

Félpályás tripla az utolsó pillanatban

2009. február 24., kedd 11:11 | aznap frissítve

A Philadelphia egy ponttal vezetett idegenben a New Jersey Nets ellen. Devin Harris 3 tizedmásodperccel a lefújás előtt 15 méterről dobott kosárra, ezzel a hárompontossal győzött a New Jersey.

A New Jersey Nets-Philadelphia 76ers meccsből 1.8 másodperc volt hátra, a vendég Philadelphia egypontos vezetésénél a hazaiak indíthattak támadást saját alapvonalukról. A labda Devin Harrishez került, aki a félpályánál próbált egy cselt csinálni, de a labda egy pillanatra kiperdült a kezéből.

Utánakapott, és a felezővonalról kosárra dobott, a labda csont nélkül esett a Philadelphia kosarába. A lassításokból kiderült, a meccsvégi dudaszó csak akkor szólalt meg, amikor a labda már elhagyta a kezét.

A vendégek természetesen reklamáltak, szerintük időn túl indította a dobást Harris, aki ezzel a kosárral együtt 39 pontot dobott.

A játékvezető a videófelvételek többszöri visszanézése, két és fél perc után érvényesnek ítélte a kosarat, a hazaiak két ponttal nyertek, megszakadt ötmeccses nyeretlenségi sorozatuk.

Eredmények:

New Jersey Nets-Philadelphia 76ers 98-96
New York Knicks-Indiana Pacers 123-119
Denver Nuggets-Boston Celtics 76-114
Utah Jazz-Atlanta Hawks 108-89
Sacramento Kings-New Orleans Hornets 105-112
Los Angeles Clippers-Golden State Warriors 118-105
.

Rovatok