Index Vakbarát Hírportál

Hetedik meccsre kényszerült a Bulls az NBA-rájátszásban

2013. május 3., péntek 09:59

A Brooklyn Nets Chicagóban tudott egyenlíteni a Bulls ellen, az első negyedben gyűjtött hatpontos előnyükből gazdálkodtak a végéig, bár a találkozó az utolsó másodpercig nyitott volt. A Chicagónak nagy szüksége lenne rá, hogy Luol Deng meggyógyuljon, Taj Gibson és Nate Robinson pedig százszázalékos legyen, hogy a szombati, mindent eldöntő meccsen ki tudják harcolni a továbbjutást a Brooklyn otthonában.

Hanga Ádám értékelése

Bár a meccseket nem igazán tudom követni élőben, hiszen nálunk még heteken keresztül megy a bajnokság és éjjelente szükségem van pihenőre, a napjaimat azért általában azzal kezdem, hogy megnézem, mi történt az NBA-ben és próbálok naprakész maradni. Még nem értek mindenhol az első kör végére, de már három továbbjutó meg is van, az engem két éve draftoló San Antonio Spurs éppen a gyerekkori kedvencemet, a Los Angeles Lakerst söpörte ki, a bajnok Miami Heat pedig a gyengécske Milwaukee-t küldte el nyaralni.

Ma hajnalban a leglátványosabb párharc is véget ért, a Golden State Warriors a triplákat hihetetlen ütemben termelő Steph Curry-vel legyűrte a nála sokkal esélyesebbnek tartott Denvert és majd a San Antonióval játszhat a következő körben. Curry-nek már volt olyan meccse is, ahol 6 perc alatt eldöntött mindent, ugyanis ennyi idő is elég volt neki, hogy 22 pontot dobjon.

Nekem nagyon szimpatikus, ahogy a Chicago nehéz körülmények között is igazi csapatként megy előre, de ők 3-1-ről felengedték 3-3-ra a Brooklynt, úgyhogy ebben a sorozatban már biztosan lesz hetedik, mindent eldöntő derbi!

Ma este bejuthat a második körbe a Memphis is, ott a spanyol Marc Gasol hozta fel a csapatot Zach Randolph-fal karöltve, a Los Angeles Clippers pedig Blake Griffin sérülése miatt jó eséllyel 2-0 után elbukja ezt a párharcot.

Az utolsó párosítás, amiről még nem tettem említést, az az Indiana és az Atlanta csatája, ahol vezet a Pacers, de nincsen reménytelen helyzetben a Hawks, itt az a furcsaság, hogy eddig mind az öt derbit az éppen otthon játszó csapat nyerte fölényesen és nincsenek szoros mérkőzések.

Ismét Stephen Curry játszotta a főszerepet a Golden State Warriors sikerében, ez pedig már a továbbjutást eredményezte. 22 pontjából 14-et a harmadik negyedben dobott, emellett volt 8 asszisztja, de Andrew Bogut is kitett magáért 21 lepattanóval. Miután a szünetben még a Denver ment 2 ponttal, a Warriors alaposan elhúzott, a negyedik negyedben volt 18 pont is az előnyük, ezt viszont majdnem elszórakozták. Rengeteget hibáztak, ezt kihasználva a Nuggets pedig fél perccel a vége előtt 2 pontra csökkentette a különbséget. Az utolsó szó azonban a hazaiaké volt, és bebiztosították a győzelmet. A főcsoport-elődöntőben a Warriors azzal a San Antonio Spursszel találkozik, amely simán, 4-0-ra jutott tovább a Los Angeles Lakers ellen.

Főcsoport-negyeddöntők

Kelet:
Chicago Bulls-Brooklyn Nets 92-95
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-3

Nyugat:
Golden State Warriors-Denver Nuggets 92-88
A párharcot 4-2-re nyerte a Golden State Warriors

Rovatok