Index Vakbarát Hírportál

Óriási kosárbravúr: a Szolnok legyőzte a híres Cibonát

2015. január 25., vasárnap 21:38

A Cibona Zagreb 18-szoros horvát bajnok, kétszer nyert Euroligát és nem mellesleg az Adria Liga címvédője. Ezt a kiváló csapatot verte meg a Szolnok nagy csatában, hosszabbítás után 89-87-re. Igaz, ez a horvát csapat már nem olyan, mint egy éve, a meccs előtt csak egy győzelemmel állt jobban, mint a Szolnok.

Szorosan alakult az első félidő. A Szolnok többnyire hátrányban volt, de a Cibona nem tudott igazán elhúzni, a második negyed végén csak két pont volt a horvátok előnye.

Jól tartotta magát a harmadik negyedben is a Szolnok, elsősorban Jones, Vojvoda és Milosevics pontjainak köszönhetően mindössze öt pont hátránnyal várta az utolsó játékrészt. Mint később kiderült, nem az volt, hiszen a Szolnok éppen öt ponttal nyerte ezt az etapot, a végén még a rendes játékidőben is megvolt az esély a győzelemre, de a másik oldalon Mavra ellenállhatatlanul szórta a triplákat. Milosevics két büntetője jelentette a végén a döntetlent. Szerencsénkre Lalic a meccs utolsó dobását elrontotta.

A hosszabbításban is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó percben Jones a negyedik tripláját is bedobta, de Mavra egyből válaszolt. Az utolsó másodpercek hőse, a télen a francia Boulogne-tól érkezett Michael Lee volt. Előbb két szabaddobását értékesítette, majd az utolsó pillanatokban a kosár alá törő Mavrát blokkolta, ráadásul szabályosan. A Szolnok ezzel a kilencedik győzelmét szerezte meg, és megelőzte a címvédő Cibonát is.

Szolnoki Olaj KK–Cibona Zagreb 89-87 (13-14, 20-21, 18-21, 21-16, 17-15), hosszabbítás után

Szolnoki Olaj KK: Jones 24/12, Vojvoda 21/3, Milosevics 17/6, Keller 5, Báder 10.

Csere: Lee 7, Wittmann 3/3, Somogyi 2, Brkics -, Gipson -.

Cibona: Mavra 21/15, Siriscevic 12/3, Rozic 4, Jagodic Kuridza 21/6, Lalic 17.

Csere: Kus -, Kruslin 9/9, Zizic 3.

Rovatok