Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a gimis kosarast, mert kiderült, hogy 30 éves

2016. április 21., csütörtök 16:35

Egy kanadai középiskolás csapat egyik legjobb játékosát, Jonathon Nicolát letartóztatták a napokban, miután kiderült, hogy egy kicsit túlkoros: 

pontosabban 30 éves. 

Nicola a háború dúlta Dél-Szudánból érkezett Kanadába, és az elmúlt fél évben a Catholic Central középiskola edzőjénél lakott, miközben végig azt állította, hogy tizenéves, írja az Uproxx.

A helyi lapok azt írják, hogy Nicolának még az NBA-re is lett volna esélye, persze mindez még azelőtt volt, hogy kiderült, mennyi idős valójában. Az alábbi videóban mutatott valamit a képességeiből. 

A 205 centis, 91 kilós játékost azért vették őrizetbe, mert megsértette a kanadai bevándorlási törvényeket. A hatóságok azt nem közölték, hogyan jöttek rá, hogy Nicola hazudott a koráról, mindenesetre a gimis kosaras karrierjének vége. 

Néhány éve a Lazio tizenhét éves tehetségét, a kameruni Joseph Minalát gyanúsították meg azzal, hogy valójában negyvenegy éves, ügynöke szerint csak nehéz gyerekkora volt. Tavaly az Auburn Tigers egyetemi amerikaifocis elsőéves játékosáról mondogatták, hogy jóval idősebbnek tűnik. 

Rovatok