Index Vakbarát Hírportál

Pénzzel van teletömve az NBA-csarnokokban a plafon

2016. szeptember 29., csütörtök 15:50

Érdekes történetet osztott meg a napokban Ty Lue, a legutóbbi NBA-döntőt megnyerő Cleveland Cavaliers vezetőedzője, aki azt mondta, hogy a döntő ötödik meccse után, 3-2-es Warriors-vezetésnél elkért minden játékostól, segédedzőtől, de még a csapat tulajdonosától is 100 dollárt, a köteg pénzt pedig elrejtette a vendégcsapat edzőinek biztosított iroda mennyezetében.

A játékosoknak azt mondta, hogy a hetedik meccs után mindenki visszakapja, amit adott, ha nyernek. Ehhez persze az kellett, hogy előbb Clevelandben, majd újra a Golden State Warriors otthonában nyerjenek, és 3-1-ről megfordítsák a döntő állását.

A Cavaliers így is tett, Lue pedig állta a szavát, a meccs után előtúrta az elrejtett pénzt, és mindenkinek kifizetett mindent, sőt, ezt videóra is vette.

De nem ő az egyetlen edző, aki így motiválja a játékosait. A jelenleg a Los Angeles Clippersnél dolgozó Doc Rivers még a Boston Celtics edzőjeként csinált hasonlót, csakhogy ő nem a döntőben vagy a rájátszásban lépte meg ezt. Hanem még februárban, amikor utoljára játszottak az alapszakaszban a Lakersnél. Ezzel próbálta motiválni csapatát, hogy egészen a döntőig jussanak, ahol várhatóan, de nem biztosan a Lakers lett volna az ellenfelük.

Ha egyszer meglépte ezt Rivers, simán lehet, hogy többször is, és nem csak egy lehetséges döntős ellenféllel szemben. Vagyis könnyen lehet, hogy akár a San Antonio Spursnél, a Dallas Mavericksnél, vagy egy-egy főcsoportbeli riválisnál is elrejtett kisebb pénzkötegeket.

És simán lehet, hogy rajtuk kívül más edző is így tett néhány elbukott rájátszásbeli párharc során, úgyhogy a 2016-17-es szezon kezdetéig lehet, hogy nem ártana átnézni az öltözők és az edzői irodák plafonjait minden csapatnál egy kis plusz bevétel reményében.

Rovatok