Index Vakbarát Hírportál

Reménykeltő vereséggel kezdtünk a női kosár Eb-n

2017. június 16., péntek 22:50 | hat éve frissítve

A magyar válogatott péntek este megkezdte szereplését a női Európa-bajnokságon. A csehországi tornán első ellenfelünk a a riói ezüstérmes spanyol válogatott volt, így már egy szoros eredmény is bravúr lett volna a mérkőzésen.

Nem úgy indult, hogy ez meglesz, az első tíz perc után 10 ponttal mentek a spanyolok, ám a folytatásban feljött a magyar válogatott, és tartani tudta ezt a különbséget, a félidőben 30-21 volt az állás az ellenfél javára. Eközben viszont személyi hibák terén hamar gondba került a csapat, többen is ijesztően gyorsan gyűjtötték a faultokat, Krivacsevics, Nagy-Bujdosó és Határ már a félidőben 3 hibánál járt.

Összességében a magyarok játéka enyhe bizakodásra adott okot, ha nem is az aktuális, de a következő, csehek elleni csoportmérkőzés tekintetében. A harmadik harmadban egyre nagyobb küzdelem árán tudtuk csak tartani a tempót, a negyedikben még nehezebben ment, a az utolsó öt percben pedig sehogy, igaz addigra szinte az egész csapat négy hibával játszott, ami nem segítette a védekezést.

Támadásban Krivacsevics Tijana, Fegyverneky Zsófia és Vandersloot Courtney húzták a magyarokat, így egészen negyedik negyed közepéig úgy-ahogy tartottuk a tíz pontot, bár az is igaz, ellenfelünk magához képest kifejezetten pontatlanul, sok hibával játszott.

Az utolsó öt percben így is elszaladtak egy kicsit, és végül 14 ponttal, 62-48-ra nyerték a kifejezetten kevés pontot hozó meccset. A magyar csapatból Határ Bernadett nyújtott még kellemes meglepetést, mind támadásban, mind védekezésben sokat hozzátett a játékunkhoz, különösen a lepattanók terén. 

A mérkőzés után a csapat kapitánya, Fegyverneky Zsófia elmondta, hogy a vereség ellenére a mutatott játékkal elégedettek lehetünk, különösen az dicséretes, hogy 62 ponton tartottuk a spanyolokat.

Krivacsevics pedig a spanyolok erősségét emelte ki:

"Számítottunk, rá hogy nagyon keményen védekeznek, nagyon gyorsak, nagyon agresszívak, ők Eb-t nyerni jöttek. Nem játszottunk olyan rosszul, mint ahogy az kívülről esetleg tűnt. Kezdésnek ez nem olyan rossz, lesz ez még jobb is" – nyilatkozta a játékos, aki a cseh meccsel kapcsolatban azt mondta, hogy "aki jobban odateszi magát az fog nyerni".

Rovatok