Index Vakbarát Hírportál

Hihetetlen másfél perces dráma a női kosár-Eb-selejtezőn

2018. február 14., szerda 20:03

A magyar női kosárlabda-válogatott 78-76-ra legyőzte Miskolcon a litván csapatot szerdán az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában.

Nem mindennapi izgalmakat hozott az utolsó másfél perc. A litvánok 74-69-re vezettek, de onnan sikerült egyenlíteni már az utolsó percben.

Sőt, mi támadhattunk döntetlennél a győzelemért, de egy litván egyszerűen lelopta a labdát a magyar játékos kezéről, így 37 másodperccel a dudaszó előtt megint a litvánok szereztek kosarat. Időt kértünk, majd 16 másodperccel a vége előtt megint egyenlítettünk, 76-76.

Maradt még tehát idő a litvánok előtt, de szerencsénkre ugyanúgy eladták a labdát, mint mi korábban, vagy labdát szereztünk, mint ők korábban, és Raksányi megszerezte a vezetést.

Rohantak a litvánok, de a hárompontos kísérletük túl rövidre sikerült. Megszereztük a lepattanót, a magyar kispad már egymás nyakába ugrott, nem is látták, hogy a pályán újra elpasszoltuk a labdát: a litvánok egyenlítési kísérlete, egy palánkra feltett labda kifelé pörgött, így nyertünk.

Óriási szerencsénk is volt, de mivel a legjobb másodikak még simán lehetünk, ez a győzelem akár Eb-részvételt is érhet.

Székely Norbert szövetségi kapitány:

Valószínűsítettük, hogy ilyen meccs lesz, de már a harmadik negyedben eldönthettük volna a meccset. A játékvezetők egy kicsit összekuszálták a szálakat, de a csapategység megint diadalmaskodott.

A 3/1-es győzelmi mérleggel csoportmásodik magyar válogatott novemberben, az Albánia és Oroszország elleni idegenbeli találkozókkal zárja a selejtezősorozatot. A 2019-es Eb-nek Szerbia és Lettország ad otthont, a selejtezőből a nyolc csoportgyőztes és a hat legjobb második vesz részt a tornán. (MTI/Index)

C csoport, 4. forduló:


Magyarország-Litvánia 78-76 (24-25, 21-15, 16-19, 17-17)

A magyar csapat legjobb dobói: Határ 20, Raksányi 18, Studer 14, Dubei 11, Krivacsevics 10

A csoport másik mérkőzésén:
Oroszország-Albánia 148-35

Az állás: 1. Oroszország 8 pont, 2. Magyarország 7, 3. Litvánia 5, 4. Albánia 4

Rovatok