Index Vakbarát Hírportál

Ha LeBron nyer, az a baj, ha nem LeBron nyer, az a baj

2018. április 13., péntek 21:44

Furcsa alapszakaszon van túl az NBA: keleten és nyugaton sem a döntőre legesélyesebb csapat nyerte meg a főcsoportját, de pánik se a nyugati második Warriorsnál, se a keleti negyedik Cavaliersnél nincs. A rájátszásban várható dolgokat a Sport TV szakértőjével, Tőrös Balázzsal elemeztük ki nagyon bő egy órában. Pánik még úgy sincs, hogy LeBron Jamesék jó eséllyel vért izzadnak majd az első körben az Indiana Pacers ellen, de nem ez lesz a legnagyobb meglepetés a rájátszásban.

A podcastben előbb a rájátszás mezőnyéről, és az esetleges meglepetés-helyezésekről (1:30) beszélünk, majd röviden megvizsgáltuk, miért volt ennyi sérülés a ligában – amik egyébként a bajnokságba is vastagon beleszóltak, és mit lehet tenni ezek ellen (8:00). A témában egyébként ajánljuk Tőrös Balázs, avagy Bazska marhára részletes vlogepizódját is.

A rájátszás első körének párharcait, no meg az egész lefutást keleten kezdtük (14:30) órási Philadelphia 76ers-imádattal, majd nyugatra kanyarodunk (31:00) egy őrült elmélettel, hogy mi lenne, ha a San Antonio Spurs legjobbja, Kawhi Leonard a rájátszásra visszatérne a sérüléséből. Kicsit kitérünk arra, hogy senki sem beszélt szegény Russell Westbrookról, aki azután, hogy történelmet írt, megint történelmet írt (35:00).

Westbrook nyomán kicsit beszélünk az Oklahoma City Thunderről is, majd végigvesszük a nyugati rájátszókat, sorban a Minnesota Timberwolvesszal (38:00), majd a Thunder-Jazz párharc résztvevőivel (43:00), majd a New Orleans Pelicans-Portland Trail Blazers széria kapcsán próbáljuk megfejetni a Portland titkát (51:00).

A legjobbakat persze a végére tartogatjuk, úgyhogy megnéztük, meddig juthat a szezon legjobbja, a Houston Rockets (58:00), és egyáltalán mire mehetnek a Warriors ellen, végül kiosztjuk az év edzője, az MVP, a hatodik ember és az év újonca díjakat is (1:05:00).

Disclaimer 1: A podcast első öt másodperce technikai probléma miatt hangzik rosszul, ettől ne ijedjen meg senki, a maradék 78 és fél perc élvezhető.

Disclaimer 2: Bazska egy rossz táblázatot nézve mondta, hogy Karl-Anthony Town az 55. legjobb center, valójában az 5. legjobb center.

A rájátszás párosításai

Kelet

Nyugat

Rovatok