Index Vakbarát Hírportál

Rém nagy verést kaptak LeBronék

2018. április 16., hétfő 09:42

Az NBA-rájátszást felvezető podcastünkben Tőrös Balázs, a Sport TV szakértője pont azt mondta az Indiana Pacers-Cleveland Cavaliers párharcról, hogy brutálisan kemény lehet LeBron Jameséknek, és simán eljuthat majd akár hét meccsig is, és lám, az első meccs rögtön ezt a forgatókönyvet vezette fel: a Pacers végig irányítva a meccset 98-80-ra nyert idegenben.

Ezzel LeBron James 2012 óta először vesztett meccset a rájátszás első körében (sorban 21 nyert meccsnél járt azóta a legjobb 16 között), és ami még megdöbbentőbb, hogy NBA-pályafutása során először hátrányba került csapatával az első körben.

Az, hogy védekezésben nem sokat mutatott a februárban alaposan felforgatott Cavaliers, nem meglepetés, az viszont már az, hogy támadásban is rettenetesen szenvedtek, főleg azért, mert LeBron Jamesnek sem ment a játék, ugyan volt 24 pontja, de csak 41,2 százalékkal dobott mezőnyből. Az se segített, hogy a csapat 60 százalékkal dobta a büntetőket.

Ami a többi vasárnapi meccset illeti, a Boston Celtics őrült csatában nyert hosszabbításban úgy a Milwaukee Bucks ellen, hogy a Bucksból Khris Middleton majdnem félpályáról dobott egy dudaszós triplát, hogy hosszabbításra mentse a meccset.

Az Oklahoma City Thunder magabiztos játékkal került előnybe a Utah Jazz ellen, a Houston Rocketsban pedig nagyon kellett James Harden remeklése (44 pont), mert csak három ponttal verték a Minnesotát.

Rájátszás, főcsoport-negyeddöntő, 1. mérkőzések

Keleti főcsoport

Nyugati főcsoport

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.

Rovatok