Index Vakbarát Hírportál

Durvul az NBA-rájátszás, a Pelicans mindent borít

2018. április 18., szerda 09:37

A New Orleans Pelicans második idegenbei meccsét is megnyerte a Portland Trail Blazers ellen, ezzel nagyon jó helyzetbe kerültek a továbbjutáshoz, hiszen 2-0-s előnnyel mennek a hazai meccsekre. A Pelicans nyerő embere Jrue Holiday volt, aki a negyedik negyedben 12, összesen 33 pontot dobott a keddi meccsen.

Meglepetésnek nem lehet mondani, hogy 2-0-ra vezet a keleten első kiemelt Toronto Raptors a Washington Wizards ellen, de a kanadaiak jó szereplése azért nem volt garantált, mert eddig elég gyakran sikerült elbukniuk a rájátszás első körében: 2001 óta nem nyerték meg az első meccset a rájátszásban, és csak kétszer, tavaly és tavaly előtt jutottak túl az első körön 2001 óta, volt tehát némi aggódás a szurkolók körében még úgy is, hogy ők voltak az alapszakasz legjobbja saját főcsoportjukban.

A Raptorsban DeMar DeRozan beállította pályafutása legjobbját a rájátszásban, 37 pontot dobott, nagyon kellett a győzelemhez.

A Boston Celtics a rettentő izgalmas első meccs után másodikra már könnyebben verte a Milwaukee Bucksot – a csapat vezére és legjobbja ezúttal a 21 éves Jaylen Brown volt, aki 30 pontot szórt, csapata teljesítményének negyedét. Nagyon jól játszott az első meccsen is nagyot menő Terry Rozier is, aki egyelőre a párharc meglepetésembere: mindkét meccsen 23 pontig jutott, miközben a szezonban csak 11,3 pont volt az átlaga.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők, 2. mérkőzések

Nyugat

Kelet

Rovatok