Index Vakbarát Hírportál

30 perc alatt eltapsoltak 153 milliárdot az NBA-csapatok

2018. július 1., vasárnap 14:49

Július 1-én hajnali 00.00-kor indult az NBA szabadügynök-piaca, vagyis a lejárt szerződésű játékosok innentől igazolhattak oda szabadon, ahova szerettek volna. Az általános konszenzus az volt a szakértők között, hogy a többség vár majd legalább addig, amíg kiderül, hogy hova megy LeBron James, és majd csak utána, köré áll össze a puzzle, ehhez képest senki nem várt a legnagyobb vadra, és már free agency első napján elkezdték önteni a pénzt a csapatok.

A legnagyobb szerződéseket ők kapták:

A legfontosabb ezekből az utolsó két szerződés, hiszen a Rockets lehetséges célpont volt LeBronnak – bár már ott kiestek, amikor LeBron nem élt opciós jogával, és kiszállt a clevelandi szerződéséből –, míg George lehetséges partner volt LeBron következő szupercsapatára.

Ezzel úgy tűnik, hogy akár a Lakersbe megy James, akár marad Clevelandben, csak egy bomba csereüzlet után kaphat komoly erősítést maga mellé, pedig az ideális az lenne, hogy még két szupersztárral vegye fel a versenyt az NBA szupercsapataival, leginkább a Warriorsszal.

Ezeknek a szerződéseknek a nagy részét egyébként az első 30 percben lerendezték, 543 millió dollárt, vagyis 153 milliárd forintot eltapsolva percek alatt.

Rovatok