Index Vakbarát Hírportál

12 agyvérzést és 6 szívrohamot élt túl a volt NBA-sztár

2018. augusztus 22., szerda 11:04

Saját bevallása szerint 12 agyvérzése és hat szívrohama volt négynapos kómája alatt 2015-ben Lamar Odomnak, aki két bajnoki címet nyert az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Los Angeles Lakersszel.

A 38 éves exjátékost három évvel ezelőtt eszméletlen állapotban találták egy nevadai bordélyházban, majd - mivel a helikopterbe nem fért be - mentőautóval vitték kórházba, ahol stabilizálták az állapotát. Utóbb magánéleti problémáival és drogfüggőségével magyarázta az esetet.

"Az orvosok szerint két lábon járó csoda vagyok. Tizenkét agyvérzésem és hat szívrohamom volt a kómában" - közölte Odom, aki állítólag egy kínai csapatnál folytatná pályafutását.

Tavaly a 208 centis kosaras őszintén vallott kábítószer-problémáiról: "Tiszta vagyok, de mindennap küzdök magammal. Függő vagyok, és mindig az leszek. Ebben a pillanatban is drogozni akarok, de tudom, hogy ha jó apja akarok lenni a gyerekeimnek, akkor nem tehetem".

A világbajnok játékos 1999-től 2013-ig 14 szezont húzott le az NBA-ben, majd rövid ideig Hanga Ádám volt klubját, a spanyol Vitoriát erősítette. (MTI)

Rovatok