Index Vakbarát Hírportál

Visszavonul az NBA-legenda Manu Ginóbili

2018. augusztus 27., hétfő 21:04

Lezárult egy korszak a San Antonio Spursnél azok után, hogy Tim Duncan már korábban visszavonult, Tony Parker eligazolt a Charlotte Hornetshez, most pedig a 41 éves Manu Ginóbil jelentte be, hogy végleg befejezi.

A balkezes játékos 23 éve kosarazott profiként, ebből 16-ot töltött az NBA-ben, mindet a San Antonio Spursnél, ahol Tim Duncannel és Tony Parkerrel négy bajnoki címet nyert. Az argentin válogatottal 2004-ben, Athénben olimpiai bajnok lett, ő az egyetlen nem amerikai játékos, akinek a mesternégyes és az olimpiai arany sikerült.

Ginóbili 1057 alapszakaszmeccsen játszott, 13,3-as pontátlagot és 3,8-as asszisztátlagot hozott össze ezeken, kétszer került be az All-Star-csapatba, 2008-ban pedig őt választották a legjobb hatodik embernek, vagyis a legjobb cserének.

Erről is szólt egyébként a karrierje, az 1057 mérkőzésből 349-en volt csak kezdő, de így is 25,4 percet volt pályán átlagban. A rájátszásban ennél is fontosabb volt, csak két játékosnak van 800 lepattanója, 800 asszisztja és 300 hárompontosa a playoffban: neki, és LeBron Jamesnek.

A Spurst nézve a negyedik legtöbb ponttal, második legtöbb lepattanóval, harmadik legtöbb assziszttal és a legtöbb labdaszerzéssel vonul vissza.

A sok emlékezetes momentum közül kitűnik az, amikor egy denevért hatástalanított a pályán.

2017 nyarán is közel járt a visszavonuláshoz, akkor maradt, ezzel kiszorítva az NBA-ből Hanga Ádámot.

Rovatok