Index Vakbarát Hírportál

Száztizenkét(!) ponttal nyert a magyar kosárválogatott az EB-selejtezőn

2018. november 17., szombat 19:23

A magyar női kosárlabda-válogatott hatalmas különbséggel, 139-27-re nyert Albániában szombaton az Európa-bajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában, és ezzel komoly lépést tett a tornára való kijutás felé. A reálisan a világ legjobbjai közé tartozó oroszok mögött a selejtezőcsoport második helyét becélzó magyar válogatottnál tisztában voltak vele, hogy az Eb-részvételhez minél nagyobb különbséggel kell nyerni Tiranában. A csoportelsők mellett ugyanis a legjobb hat csoportmásodik is kvalifikálja magát a tornára, utóbbi helyek egyikére pedig az eddig mindössze egyetlen vereséget szerző magyaroknak igen jó esélye volt.

Székely Norbert szövetségi kapitány csapata  ennek megfelelően egy 15-0-s rohammal kezdte a meccset, ezzel egyben megalapozva a folytatásnak. A második negyedben főként a csapatba  erre az egy meccsre  visszatérő Fegyverneky Zsófiának, illetve Raksányi Krisztinának köszönhetően még nagyobb iramban sikerült növelni a különbséget, a nagyszünetben már 40 ponttal vezetett (19-59) a magyar válogatott.

A folytatásra aztán úgy jöttek ki a magyarok, mintha súlyosan el lettek volna maradva a célkitűzéstől, és egészen brutálisan meghajtották a harmadik negyedet, míg a teljesen hitehagyott és szétesett albánokból végképp elillant minden maradék ellenállás is.

Ezt a negyedet 41-2 arányban nyerték a magyarok, erős a gyanú, hogy a válogatott tekintetében ez a különbség sporttörténetinek nevezhető.

Az utolsó játékrész az ellenfél szempontjából nézve 21-100-ról indult,  a totálisan egyenlőtlen erők küzdelmének végén 27-139-es eredmény állt az eredményjelzőn, azaz 112 pontos magyar siker lett a vége. A válogatott szerdán a veretlenül csoportelső oroszok vendége lesz Jekatyerinburgban.

A 2019-es szerb-lett közös rendezésű Európa-bajnokságot 16 csapat részvételével rendezik júniusban, a csoportok első helyezettjei és a hat legjobb második jut ki a kontinenstornára.

(via MTI)

Rovatok