Index Vakbarát Hírportál

LeBron James és Wade megmutatta, mi az a testvériség

2018. december 11., kedd 09:22

A Los Angeles Lakers három ponttal, 108-105-re legyőzte a Miami Heatet az NBA kedd hajnali játéknapján. Nagy meccsnek igérkezett és az is lett belőle, hiszen két olyan játékos, LeBron James és Dwyane Wade találkozott egymással, akiknek nem csak ez volt az egymás elleni 30. találkozó, de legutóbb 16 év két meghatározó kosarasáról van szó, akik játékostársakként egymás után négy nagydöntőt játszottak és két bajnokságot nyertek.

A jubileumi egymás ellenit tehát LeBron James nyerte, ezzel 15-15-re egyenlített. Majdnem eljutott a tripla dupláig is, 37 és fél perc alatt 28 pontja, 12 asszisztja és egy híján tíz lepattanója is volt. A másik oldalon Wade 15 pont, 10 gólpassz is 5 asszisztot termelt. A Lakers az elmúlt hét meccséből hatot megnyert. A meccs után pedig jött a fotózás, és egy sokáig emlékezetes mezcsere.

A címvédő Golden State Warriors Stephen Curry vezérletével 116-108-ra győzte le a Minnesota Timberwolvest Curry 38 ponttal, hét lepattanóval és hat gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A Warriors 19. győzelmét szerezte a szezonban, sorozatban a negyediket. Megszakítás nélkül nyert hatodszor a Boston, míg a Dallas hazai pályán egymás után tizedszer is ellenfele fölé kerekedett.

A vendég Utah Jazznél jobbnak bizonyuló Oklahoma Cityben Paul George 31 pontot szerzett, csapattársa, Russell Westbrook pedig - 12 ponttal, 11 lepattanóval és 10 assziszttal - a hatodik tripla dupláját érte el a szezonban, egymás után a harmadikat.

Rovatok