Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas KO a palánk alatt

2019. január 9., szerda 10:08

Csúnya baleset történt az Oklahoma City-Minnesota NBA-meccsen. A harmadik negyed hatodik percében az oklahomai Noel Nerlens és a minnesotai Andrew Wiggins ütközött a palánk alatt, aminek következtében Noel ijesztően zuhant a parkettre, és percekig ott is maradt. Nem is tudta saját lábán elhagyni a pályát.

Wiggins tört be a palánk alá, zsákolni igyekezett, Noel pedig ezt megakadályozni. A felvételen lehet látni, hogy Wiggins bal karja, nem az, amiben a labda volt, telibe találta Nerlens fejét, a támadó egyszerűen lekönyökölte a védőt. Szerencsére nagyobb baj nem történt, Nerlens később összeszedte magát, de visszaállni nem tudott.

A győztes Timbersben Wiggins 40 pontig jutott, 10 lepattanót szedett össze.

Nerlens Noel KO-zása a palánk alatt

A Denver négy ponttal nyert a Miami otthonában. A meccs legjobbja a Nuggets szerb centere, Nikola Jokics volt, aki 29 pontot dobott, 11 lepattanót szedett össze és 10 gólpasszt osztott ki. Ezzel szezonbeli 4., karrierje 20. tripla dupláját érte el.

Ez óriási dolog, hiszen 23 évesen (Jokics február 23-án lesz csak 24 éves) eddig csak két kosaras volt képes húsz tripla duplára, természetesen két legenda, Oscar Robertson és Magic Johnson.

A Golden State Klay Thompson 43 pontjával (hét triplájával) nyert a New York Knicks ellen. Stephen Curry a szezonban először ért el dupla duplát (14 pont és 14 assziszt). Kevin Durant 24 pontig jutott. Thompson pályafutása során pont egy tucatszor jutott el legalább 40 pontig, Durant pedig karrierje 900. blokkját mutatta be.

Rovatok