Index Vakbarát Hírportál

Hayward beindult, söpört a Celtics

2019. április 22., hétfő 09:56 | aznap frissítve

Négy meccsel folytatódott vasárnap az NBA rájátszásának első köre, ahol

A Celticsnél ezúttal elsősorban Gordon Hayward villogott, 20 pontot szórt, Marcus Morris és Terry Rozier is hatékonyan játszottak, Horford pedig dupla-duplázni tudott. Ezzel együtt a kiemelkedő egyéni teljesítmény helyett inkább a csapatjátékon volt a hangsúly a vendégeknél, összesen heten jutottak tíz pont fölé a meccsen.

A Warriorsnál ezúttal az eddig kevésbé aktív Klay Thompson rázta meg magát a negyedik meccsre, Kevin Durant 33 pontja mellé ő is odatett 32-t, így pedig a Clippers a harmadik negyedet leszámítva folyamatosan csak rohant az eredmény után, és végül sima vereséget szenvedett. A Raptors esetében a negyedik meccsen Kawhi Leonard volt a mérleg nyelve, már az első félidőben 18 pontnál járt, a végén pedig 34-nél állt meg, így hiába a hazai pálya, a Magic a meccs elejét leszámítva végig teljesen esélytelen volt a torontói csapat ellen.

A játéknap legizgalmasabb meccse kétségtelenül a Thunder és a Trail Blazers összecsapása volt, Westbrookék otthon egyenlíthettek volna a párharcban, de ehelyett a portlandiek McCollum és Lillard vezetésével valósággal lemosták őket a pályáról. A hazaiakat Paul George próbálta meg a hátára venni, a kiscsatár 32 pontja mellett leszedett 10 lepattanót és kiosztott 6 gólpasszt is, de ezúttal senki sem tudott fellépni mellé. A hazaiaknál Adams teljesen súlytalan volt, Westbrook meg pocsékul dobott, ez pedig meg is bosszulta magát, a következő meccsen Portlandben az életben maradásért játszanak majd.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők, 4. meccs

Nyugati főcsoport

Keleti főcsoport

Rovatok