Index Vakbarát Hírportál

Félpályáról dobott dudaszós kosárral verte az újonc a bajnokot a kosárlabda NB I.-ben

2020. február 1., szombat 23:15

Valószínűleg kevesen gondolták volna, hogy a szombathelyi Falcónak meggyűlik majd a baja az NB I/A-ba tavaly feljutó, a mostani idényben a középmezőnyben lévő Oroszlánnyal, de mégis így lett: az újonc Oroszlány nagy meglepetésre 87-84–re legyőzte a bajnokot a férfi kosárlabda NB I. szombati játéknapján – írja az MTI.

A meccset az Oroszlány kezdte jobban, és egészen a negyedik negyedig kézben is tartották a dolgokat, az utolsó játékrészben azonban feljebb kapcsolt a címvédő, így a végjátékra 84-84–gyel fordultak rá a csapatok. A rendkívül kiélezett találkozót végül Eric Washington döntötte el, aki a meccs végét jelző dudaszó pillanatában, közel félpályáról dobott hárompontost.

Nagyon örülök, hogy végül győztesen távoztunk a pályáról, de nyilvánvalóan van még min dolgoznunk csapatként, mert sokkal jobbak vagyunk, mint a jelenlegi helyzetünk mutatja. Ez valóban egy nagy értékű győzelem a városnak, a csapatnak, a közösségünknek.

– mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón a meccs hőse, aki szerint jó meccset játszottak a listavezető ellen. A Falco mindössze második vereségét szenvedte el az idényben, és továbbra is vezeti a bajnokságot.

A Pécs hasonlóan nagy meglepetést okozott szombaton, ők a Körmend hazai veretlenségét vették el egy 80-79–es bravúrgyőzelemmel. A meccset Pongó Máté nyerte meg a vendégeknek, aki egy gyönyörű támadás végén, egy másodperccel a meccs vége előtt szerezte meg a vezetést.

Eredmények

Rovatok