Index Vakbarát Hírportál

A pilóta testvére szerint Kobe Bryant is gondatlan volt a halálos balesetnél

2020. május 13., szerda 09:31

Kobe Bryant gondatlan volt, és tudta, hogy milyen kockázatokkal jár az a helikopteres repülés, amelyben a kosárlabdázó és még nyolc másik ember, köztük Bryant 13 éves lánya, Gianna veszítette el életét, állítja a gépet vezető pilóta testvére. 

Az ötszörös NBA-bajnok Bryant azon a helikopteren utazott január 26-án, amelyik a rossz látási viszonyok miatt egy sziklafalnak csapódott Los Angeles közelében. A baleset miatt felmerült a pilóta és a helikoptert biztosító cég felelőssége is. Bryant családja pert is indított a gép üzemeltetője ellen. A kosárlabdázó özvegye szerint a helikopteres cég a pilótaválasztásban sem volt elég körültekintő.

A perre válaszul a meghalt pilóta testvére, Berge Zobayan a Los Angeles-i bírósághoz adott be dokumentumokat. Zobayan szerint Bryant tudta, hogy milyen veszélyeket rejt magában a repülés. 

A Zobayan által benyújtott iratban is az áll, hogy a károkért és halálesetekért részben vagy egészben a gépen utazók a felelősek, hiszen ismerték és önként vállalták a repüléssel járó kockázatot. 

(via Los Angeles Times)

Rovatok