Index Vakbarát Hírportál

Élőben közvetítette saját antiszemita kirohanását az NBA-sztár

2021. március 10., szerda 00:00

Az NBA-ben szereplő Miami Heat centere, Meyers Leonard is azon játékosok közé tartozik, akik szeretik élőben közvetíteni, ahogy videójátékoznak. A kosaras kedvence a Call of Duty, és amikor éppen nincs meccse vagy edzése, akkor rendszeresen streameli a „kalandjait”.

A 29 éves kosárlabdázóról kedden került fel az internetre egy videó, amelyben egy másik játékost szidalmaz, a kirohanásába pedig egy antiszemita jelző is bekerült.

„Don't f***ing snipe me, you f***ing kike b*tch” – hangzik el Leonardtól, ezt inkább nem is fordítjuk le teljesen. A „kike” kifejezés angol nyelvterületeken igencsak sértő a zsidó közösség számára, emiatt pedig Leonard később bocsánatot is kért.

 „Borzalmasan sajnálom, hogy előző este antiszemita kifejezést használtam az élő közvetítés alatt. Habár akkor nem voltam tudatában annak, hogy ez sértő is lehet, a tudatlanságom nem kifogás arra, hogy megbántottam a zsidó közösséget, nagyot hibáztam.”

Leonard már tavaly augusztusban is címlapokra került azzal, hogy az NBA rájátszásában, a Black Lives Matter mozgalom kellős közepén ő volt annak a két játékosnak az egyike, akik nem térdeltek le a himnusz alatt.

Rovatok