Index Vakbarát Hírportál

Meghalt az Alba Fehérvár 18 éves játékosa

2022. november 19., szombat 15:25

Tizennyolc éves korában elhunyt az Alba Fehérvár férfikosárlabda-csapatának nigériai játékosa, Seyi Awogbemi Sodiq.

A klub honlapján olvasható megemlékezésben felidézik, hogy az afrikai kosaras 13 évesen érkezett Magyarországra, s a korosztályos bajnokságokban nyújtott remek teljesítményével kiemelkedett a hazai mezőnyből. Tizenhat évesen bemutatkozott a székesfehérváriak felnőtt együttesében, s egyre több játékpercet kapott a bajnoki találkozókon.

Tavaly ősszel súlyos betegséget diagnosztizáltak nála, s hosszas mérlegelés után a szülei tanácsára úgy döntött, nem vállalja a műtétet Magyarországon, februárban hazatért Abujába. Otthon hagyományos orvosi módszerekkel gyógyították, majd néhány hónapja újrakezdte a kosárlabdát, edzésbe állt korábbi csapatánál, dolgozott a visszatérésen Abujában. Az volt a terve, hamarosan visszatér Magyarországra, ismét az Alba játékosa lesz.

Szombaton reggel azonban, egy héttel a 19. születésnapja előtt megállt a szíve, és elhunyt – írja az Alba honlapja. A ma esti, Budapesti Honvéd elleni bajnoki mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékeznek a fiatal kosárlabdázóra.

Rovatok