Index Vakbarát Hírportál

Ilyen még nem volt ebben az idényben

2023. február 7., kedd 08:31

Ha nincs Steph Curry, mert sérült, ugyan ki más vehetné át a helyét, mint Klay Thompson, a Splash Brothers néven elhíresült triplaspecialista „testvérpár” másik fele?! A 32 éves kosaras hétfő éjjel 12 triplát bombázott be az Oklahoma City Thunder gyűrűjébe, ami nemcsak számára idénycsúcs, hanem az egész NBA-t tekintve is. Az már csak bónusz, hogy a tartalékos bajnok, a Golden State Warriors 141–114-re hengerelt.

Klay Thompson kegyelmi állapotban tüzelt az Oklahoma City Thunder ellen; 16 triplakísérletéből 12 célba talált, teljes dobóteljesítménye 15/22 volt, és 42 pontnál állt meg. Akár még rá is tehetett volna néhány kosarat, de mivel már régen eldőlt a meccs, Steve Kerr edző 4 perc 41 másodperccel a vége előtt lecserélte, részben azért, hogy Thompson megkapja a közönség álló ovációját. 

Ez a tizenkét tripla egyrészt Thompson idénycsúcsa, de nem csak az övé, hanem az egész NBA-ben nem dobtak ennyi triplát a 2022–2023-as szezonban. Sőt, ez egészen közel van az abszolút NBA-triplarekordhoz, amit szintén Thompson tart 14 sikeres hármassal 2018. október 29. óta, akkor Chicagóban érte el ezt a szédületes eredményt, úton az 52 pontos est felé. 

Az örökranglistán egyébként Thompson mögött klubtársa, Steph Curry a második 13 jó triplával, ugyanennyi hármasa van Zach LaVine-nek, 12 pedig négy játékosnak, köztük a néhai Kobe Bryantnek. Ami a mostani szezont illeti, Thompson 12 triplája mögött Zach LaVine (Chicago Bulls), Damian Lillard (Portland TrailBlazers) és CJ McCollum (New Orleans Pelicans) áll egy meccsen dobott 11-11 sikeres hármassal.

Amúgy természetesen Thompson és Curry nem testvérek, hiába becézik őket Splash Brothersnek… A Warriors egyébként 26 hármast dobott ezen a meccsen, ami ebben a szezonban klubcsúcs.

Még egy játékosnak kijött a lépés ezen az estén, Jordan Poole, a Warriors hátvédje 12 gólpasszt kézbesített, ami számára karriercsúcs.

(Borítókép: Klay Thompson, a Golden State Warriors játékosa az Oklahoma City Thunder ellen 2023. február 6-án. Fotó: Thearon W. Henderson / Getty Images / AFP)

Rovatok