Index Vakbarát Hírportál

New York régóta nem élt át ekkora drámát

2024. május 9., csütörtök 13:26

A New York Knicks kosárcsapata 2–0-ra vezet az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) keleti főcsoportjának elődöntőjében azok után, hogy az együttes öt sérült kulcsjátékosát nélkülözte az Indiana Pacers elleni szerdai meccs jelentős részében vagy teljes egészében. A Nagy Alma akkora drámát élt át, amekkorában régóta nem volt része.

A Nagy Alma lakóinak van érzékük a drámához. A legendás Willis Reed 54 évvel ezelőtti hőstettének évfordulóján, amikor az 1970-es, Los Angeles Lakers elleni NBA-döntő hetedik mérkőzésén a hazaiak sérült centere kibicegett a kezdéshez, Jalen Brunson megcsinálta ugyanezt a második félidő elején. És az eredmény is ugyanaz lett, mint 54 éve: győzött a Knicks, amely ezzel 2–0-ra vezet a keleti főcsoport egyik elődöntőjében.

 Willis Reed 1970. május 8-án kibiceg a pályára.

2024. május 8-án a Knicks az Indiana Pacers elleni főcsoport-elődöntő második meccsének jelentős részében vagy teljes egészében öt kulcsjátékosát nélkülözte sérülés miatt, és mégis győzött 130–121-re.

A szerdai meccsre kivonultak a celebek a Madison Square Gardenbe: ott ült a pálya széli méregdrága helyeken Ben Stiller, Kevin Bacon, Chris Rock, a filmrendező Spike Lee, a rapper Ice Spice, továbbá a kommentátor egykori Knicks-gyilkos Reggie Miller, valamint a Knicks régi játékosai: Latrell Sprewell, John Starks, Stephon Marbury

A szürreális mérkőzés második negyedének közepén Jalen Brunson, a hazaiak vezéregyénisége, az idei MVP-szavazás ötödik helyezettje egy sikeres tripla után sérülten az öltözőbe sántikált, és a második negyedben már elő sem jött.

A nagyszünet után azonban visszatért a pályára, és 29 pontjával csapata legjobbjának bizonyult!

 A közönség tombolt, és „MVP! MVP!” kórussal ünnepelte hősét. 

Brunson évfolyamtársai a Villanova Egyetemről, Josh Hart és Donte DiVincenzo ezúttal is remekelt. Előbbi ismét végigjátszotta a 48 perces játékidőt, hárman együtt 76 pontot szereztek, OG Anunoby pedig egyéni playoffkarriercsúcsot jelentő 28 ponttal zárt. 

NBA, rájátszás, 2. kör

Keleti főcsoport

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a Knicks javára.

Rovatok