Index Vakbarát Hírportál

Padlóba döngölték a nagy esélyest, ismét kísért a múlt

2024. május 10., péntek 07:47

A Boston Celtics hiába remekel most már sorozatosan az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszában, a rájátszásban rendre megbotlik. Ahogy tavaly a 8. kiemelt Miami Heat ellen a keleti döntőben. És most, a lejjebb rangsorolt Cleveland Cavaliers ellen is a főcsoport elődöntőjének második meccsén, amikor utóbbi gárda csütörtökön, vendégként 118–94-re lelépte Jason Tatuméket. Eközben Oklahomában a Dallas Mavericks kiegyenlítette a párharcot a nyugati konferencia elődöntőjében.

Milyen érdekes: a párharc első összecsapásán hiába dobott 33 pontot Donovan Mitchell, a Cleveland Cavaliers All-Star hátvédje, a Boston mégis lemosta a pályáról ellenfelét. Csütörtök este Mitchell megállt 29 pontnál, viszont most a Cavaliers darálta be 118–94-re a massachusettsi gárdát, az NBA rekordbajnokát.

Igen, mert most a kiegészítő emberek is remekeltek. 

Érdemes megnézni Mitchell cikázását a bostoni védelem szívében. Valamit nagyon tud...

Azért az feltűnő, hogy az NBA-ben sokkal többet megengednek a bírók, akár négyet is léphet a labdával a játékos, oda se neki.

Oklahomában egyenlített a Dallas, dacára annak, hogy az idei MVP-szavazás második helyezettje, Shay Gilgeous-Alexander felülmúlta a harmadik helyezettet, Luka Doncicot. A mellékszereplők azonban a Mavericksnél voltak jobbak, például P. J. Washington, aki Doncichoz hasonlóan 29 pontot szerzett, mielőtt kipontozódott a hajrában, amikor már eldőlt a meccs.

A találkozó legszebb kosara azonban a 216 centis oklahomai égimeszelő, Chet Holmgren nevéhez fűződött. Az újonc óriás az első negyed végén, a dudaszó pillanatában szerzett távoli kosarat.

NBA, rájátszás, 2. kör

Keleti főcsoport

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1.

Nyugati főcsoport

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1.

Rovatok