Index Vakbarát Hírportál

Birkózó-Eb: Lőrincz Tamás is döntős, Szabó bronzéremért mérkőzhet

2014. április 6., vasárnap 13:34

Bácsi Péter (80) után a kötöttfogásúak 71 kilogrammos kategóriájában szereplő Lőrincz Tamás is döntőbe jutott, Szabó László (75 kg) pedig a bronzéremért birkózhat majd a Vantaaban zajló birkózó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján. A jégcsarnok két szélső szőnyegén szinte párhuzamosan zajlott két magyar-orosz elődöntős csata, a párharc pedig 1-1-re végződött, számol be az MTI.

A tavaly 66 kilóban aranyérmes Lőrincz Tamás a negyeddöntőben pillanatok alatt végzett, azt azonban biztosan lehetett tudni, hogy az orosz Csingiz Labazanov ellen nem lesz ilyen egyszerű dolga. Az első három percben kemény állóharc folyt a szőnyegen, melyben a ceglédiek birkózója volt aktívabb, ám ellenfele intését és az így adódott térdelőhelyzetet nem tudta kihasználni. A második három perc döntetlenről indult, Labazanov azonban továbbra is csak Lőrincz hatástalanításával volt elfoglalva, ezért nagyon gyorsan megkapta második intését is, ami nem csupán újabb parterhelyzetet, hanem egy pontot is ért a magyar sportolónak. Lentről pedig ezúttal hatékonyabban dolgozott Lőrincz, gyönyörű pörgetéssel 3-0-ás előnyhöz jutott, a hátralévő közel két percben pedig nagyon okos birkózással megtartotta előnyét - többek között térdelést kivédekezve -, s ezzel fináléba jutott. Ott az azeri Raszul Dzsunajev vár majd rá.

A nap eddigi legkellemesebb meglepetését a 22 éves Szabó László okozta, aki három nagyszerű sikerével jutott elődöntőbe, ahol Alekszandr Csekirkinnel találkozott. A Vasas versenyzője remekül küzdött ezúttal is, ám riválisa valamivel erősebbnek tűnt nála. Az orosz az első szakaszban egyszer mögé került, majd egy pontért eldobta, a folytatásban pedig újabb pontokat tudott csinálni, a magyar sportoló pedig nem bírt vele és végül 6-0-ra kikapott.

„Nincs miért panaszkodnunk, ez a nap eddig nagyon rendben van. Bácsi és Lőrincz is remekül birkózott, s Szabó László is kiválóan szerepelt. Nem lesz könnyű este egyiküknek sem, de nagyon bízunk benne, hogy győzni tudnak” - mondta az MTI-nek Struhács György.

A zárónapi éremcsatározásokban három magyar lesz érdekelt, mivel korábban Bácsi Péter (80 kg) fináléba jutott, a 85 kg-os Lőrincz Viktor ugyanakkor kiesett, miután örmény legyőzője nem került be a döntőbe.

Rovatok