Index Vakbarát Hírportál

Három győzelemmel indult a birkózó-Eb zárónapja

2014. április 6., vasárnap 09:58

Három magyar győzelemmel indult a Vantaaban zajló birkózó Európa-bajnokság utolsó napja, melyen Lőrincz Tamás, Bácsi Péter és Szabó László is nyert és bejutott a legjobb 16 közé, írja az MTI.

Legkorábban a kötöttfogásúak 74 kilós kategóriájában 2008-ban Eb-győztes, ezúttal 80 kg-ban szereplő Bácsi Pétert birkózhatott, az FTC sportolója pedig az esélyeknek megfelelően könnyedén verte a szerb Petar Balót. Bácsi az első szakasz közepén szép válldobással vezetett 4-0-ra, majd a szünet után ellenfele intését követően a térdelő helyzetből emelt és dobott (6-0). Ekkor már csak két pontra volt szüksége a technikai tushoz, amit két kitolással gyorsan össze is gyűjtött, kevesebb mint négy és fél perc alatt nyert.

Bácsi meccsének utolsó pillanataiban kezdett a tavaly 66 kilóban Eb-első Lőrincz Tamás, aki ezúttal a 71 kg-osok között indul. A ceglédiek olimpiai ezüstérmese jól mozgott a szerb Aleksandar Maksimovic ellen, akit az első menetben intettek, a térdelő helyzetből pedig Lőrincz fordított emeléssel eldobta. A 4-0-ás magyar előny a meccs végéig már nem változott, miután a szerb sem állásból, sem parterhelyzetből nem tudott Lőrinczcel mit kezdeni.

Harmadiknak a 22 éves Szabó László mutatkozott be, méghozzá a finn Valtteri Moisio elleni jó birkózással. Szabó rögtön a meccs elején ellenfele mögé tudott kerülni (2-0), a második szakaszban pedig válldobás után került ismét a finn mögé. Szabó 4-0-ás előnyét egészen a hajráig megtartotta, s akkor ugyan ellenfele térdelés után megpörgette őt, ám ezzel csak 4-2-re tudott feljönni, fordítani már nem volt ereje.

A folytatásban még a tavaly világbajnoki bronzérmes Lőrincz Viktor (85 kg) is érdekelt lesz. Ő a nyolcaddöntőben kezd majd az örmény Makszim Manukjan ellen.

Rovatok