Index Vakbarát Hírportál

Lőrincz és Bácsi is csak a vigaszágban bízhat a birkózó-vb-n

2015. szeptember 8., kedd 00:06

Kiss Balázshoz hasonlóan Lőrincz Tamás és Bácsi Péter is kikapott a nyolcaddöntőben, így már csak a vigaszági szereplésben bízhatnak a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság hétfői nyitónapján.

Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Lőrincz Tamás korábban litván és svéd ellenfelei ellen nyert, de a nyolcaddöntőben már elvérzett az örmény Migran Arutyunyan ellen, aki a szünet után villámgyorsan elhúzott 4-0-ra, Lőrincznek pedig csak 4-1-re sikerült szépítenie.

Nem sokkal Lőrincz után következett a 80 kg-ban Eb- és vb-gypőztes Bácsi, aki az MTI összefoglalója szerint bár jól tartotta magát, végül 5-0-ra kapott ju az orosz Roman Vlaszovtól.

A nap harmadik magyarja, Kiss Balázs már korábban búcsúzott, így mindhárman csak abban bízhatnak, hogy az őt legyőző ellenfél döntős lesz, mert így még a bronzéremért küzdhetnének. Ez azért is lenne fontos, mivel a vb-ről kategóriánként az első hat jut ki a riói olimpiára, azaz Las Vegasban az éremért kell birkózni a kvótához.

Rovatok