Index Vakbarát Hírportál

Ennél jobban kínozni sem lehet sportolót

2015. szeptember 19., szombat 09:07

A londoni olimpiára hét birkózó jutott ki, most a kvalifikációs világbajnokság után egyelőre csak a kötöttfogású Lőrincz Viktor helye biztos, aki a 85 kilósok közt ötödik lett.

A többieknek még három lehetőségük van, hogy biztosítsák riói helyüket, már meg is vannak az időpontok.

Az első esély április 15-17-én lesz. A szerbiai Nagybecskerekre csak azok az európaiak mennek, akik nem tudták megszerezni a vb-n.

Akik ott sem járnak sikerrel, azonnal a mongóliai Ulanbator felé vehetik az irányt, mert április 22 és 24. között lesz a következő meg mérettetés. Oda már a világ minden részéből érkeznek azok, akiknek nincs meg a jegyük.

Nem kis nehézség egy héten át egy súlyérzékeny sportágban ismét a súlyhatáron belülre kerülni. Miközben repülni kell vagy 15 órát, és hét óra az időeltolódás. 

Ennél nagyobb kínzást szinte elképzelni sem lehet.

Május 6-8. az utolsó lehetőség, Isztambulban. Oda már értelemszerűen csak azok mennek, akik korábban szerezték meg az indulási jogot.

Visszanéztük, hány fős volt a birkózó válogatott az olimpiákon.

Akik próbálkozni fognak még a kötöttfogásban:

Lőrincz Tamás (66 kiló, olimpiai ezüstérmes), Bácsi Péter (75, világbajnok), Kiss Balázs (98, világbajnok) Lám Bálint (130)

Az előző olimpia bronzérmese, Módos Péter (59) sérülése után visszatérhet a következő szezonra, neki is összejöhet Rio.

Szabadfogásban Veréb István (86), Ligeti Dániel (125) és Nagy Mihály (74) próbálkozik a legnagyobb eséllyel.

A nőknél a világbajnok Sastin Marianna 58 kilóban próbálja meg a kijutást, míg Barka Emese várhatóan 53 kilóra fogy, még ha most 60 kilóban is indult a vb-n.

Rovatok