Index Vakbarát Hírportál

Sleisz bronzmérkőzést vívhat

2016. március 9., szerda 13:05

Sleisz Gabriella a nők 60 kilogrammos kategóriájának bronzmérkőzésén léphet szőnyegre a Rigában zajló birkózó Európa-bajnokság szerdai versenynapján, mivel finn legyőzője döntőbe jutott. Dénes Mercédesz a vigaszágon is kikapott, így kiesett.

Sleisz ugyan rögtön első meccsén vereséget szenvedett a vb-ezüstérmes, olimpiai kvótás Petra Ollitól, ám mivel a 60 kilós, nem olimpiai kategóriában csak tizen indultak, a negyeddöntőben elszenvedett vereség Olli döntőbe jutásával nem vigaszágat, hanem rögtön bronzmeccset ért.

Az éremmérkőzésen Sleisznek az orosz Julija Proncevics lesz az ellenfele, aki simán kikapott a finntől az elődöntőben.

Az 53 kilogrammban szereplő Dénes Mercédesz a svéd Sofia Mattssontól szenvedett vereséget a nyolcaddöntőben, de a svéd klasszis könnyedén menetelt a fináléba, a magyar birkózó a vigaszágon folytathatta szereplését.

Ellenfele a román Estera Dobre volt, aki korábban doppingolás miatt két évig eltiltását töltötte, ezúttal pedig kiváló erőben versenyzett. A meccs első percét követően Dénes nagyot hibázott, hagyta riválisát maga mögé kerülni, aki lent kétszer is átforgatta, a második végén pedig tusba fogta őt, így gyorsan véget ért a találkozó.

A nap harmadik magyarja, a szabadfogású Lukács Norbert (65 kg) első meccsén veszített és kiesett.

Rovatok