Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: Conor McGregor októberben visszatér

2018. augusztus 5., vasárnap 07:08

Sok pletyka, időhúzás, beetetés és egy busztámadás után végre sikerült megállapodni a Nagy Visszatérésről : az ír Conor McGregor október 6-án bunyózik újra az orosz (a kaukázusi avar népcsoportba tartozó) Habib Nurmagomedov ellen Las Vegasban a UFC 229-es gáláján. A minden fél által aláír szerződésről a világ vezető MMA-szervezete, az Ultimate Fighting Championship főnöke számolt be hétvégi sajtótájékoztatóján, de Dana White a találkozó tényénél többet nem árult el.

Conor McGregor utoljára 2016 novemberében bunyózott MMA-szabályrendszerben, akkor a könnyűsúly (70 kiló) bajnoki övéért vívott meccsén leiskolázta Eddie Alvarezt, és a pehelysúly (65 kiló) mellé begyűjtötte ennek a súlycsoportnak a világbajnoki címét is. Azonban ahogy a pehelysúlyban, úgy a könnyűsúlyban sem igyekezett megvédeni a címét, inkább Floyd Mayweather elleni bokszcirkussszal kaszált 100 millió dollárt. Paradox módon októberben McGregor saját, meccs nélkül elvesztett övének visszaszerzéséért fog oktagonba szállni.

Ellenfele, a kaukázusi avar népcsoportból származó Habib Nurmagomedov jelenleg talán a legfélelmetesebb MMA-harcos (mondjuk ízlése válogatja, ki mitől fél a legjobban). A veretlen, 26-0-ás mérleggel rendelkező bunyós egészen elképesztő, az MMA követelményeire kalibrált birkózótudással rendelkezik, és minden ellenfelét brutális verésben szokta részesíteni.

A meccs nem csak két MMA-ikon küzdelméről szól, hanem teljesen eltérő küzdőstílusok megmérettetéséről is. McGregor az egyik legkiválóbb állóharcos, csiszolt, pontos és erős ütésekkel és rúgásokkal; Nurmagomedov kézzel – ez legfeltűnőbben pont a címmeccsén jött ki - meglehetősen esetlen, viszont a harcot könnyedén a földre tudja vinni, és eddig minden ellenfelét elég sokáig lent tudta tartani addig, amíg egy brutális verést ki nem osztott nekik.

A meccset már most minden idők legnézettebb MMA-eseményének tippelik, és erre minden esély megvan. McGregor meccsei ugyanis eddig is egymás után döntötték meg a nézettségi rekordokat, ráadásul hosszú távolléte miatt a nézők nyilván ki lesznek éhezve rá.

(MMA Fighting)

Rovatok