Index Vakbarát Hírportál

Michelisz: Dacos, erős Vettelre és vb-esélyes Verstappenre számítok

július 3., 16:46 Módosítva: 2020.07.04 15:57
410

Minden évben élvezem a Forma–1-es szezonkezdetet megelőző izgalmakat. Amikor próbálja az ember megtippelni a várható erőviszonyokat, mazsolázza a csapatokról érkező híreket, és fejben megírja a forgatókönyveket. Idén speciális helyzet állt elő, mert kétszer éltük át ezt az időszakot, hiszen márciusban egyszer már majdnem elrajtolt a szezon, a tervezett melbourne-i nyitányt az utolsó utáni pillanatban fújták le a járványhelyzet miatt. Akkor is és most is arra voltam a leginkább kíváncsi, hogy 2020-ban vajon új fejezet nyílik-e a Forma–1-ben. Eljöhet-e az új kezdet, amiben valami mást látunk majd, mint az elmúlt években? Szerintem igen.

Tovább

Michelisz: Többet kaptam a Hungaroring E-sport Bajnokságtól, mint reméltem

június 29., 18:29 Módosítva: 2020.06.30 10:06
551

Véget ért a Hungaroring E-sport Bajnokság, és csak most látom igazán, hogy mennyire nehéz dolgunk volt az indulásnál. Az utolsó futamon Leitner Norbert és Barna Martin továbbjutásért folytatott csatáját látva előtörtek bennem a saját emlékeim a tavalyi malajziai szezonzáróról. Amikor Esteban Guerrieri vezette a futamot, én meg negyedik voltam, és kicsúszni látszott a kezeim közül a bajnoki cím. Bele tudtam élni magam abba, hogy mit érezhetett Martin, aki ezen a sorsdöntő versenyen hasonló helyzetben volt, mint én valamivel több mint fél évvel ezelőtt. Végül mindössze három ponttal maradt le arról, hogy bejusson a top 5-be, akik közül kiválasztjuk majd a fődíj nyertesét. A legfelkészültebbet, aki teljes szezonos valódi versenyzési lehetőséghez jut 2021-ben.

Tovább

Michelisz: Meg szeretnék felelni a szimulátoros múltamnak

június 10., 16:05 Módosítva: 2020.06.11 19:16
286

Bevallom, vegyes érzéseim voltak, amikor megtudtam, hogy indul a kizárólag valódi WTCR-pilótáknak kiírt szimulátor-bajnokság. Miután felvázolták nekem a terveket, hogy milyen komoly tévés támogatást és magas szakmai színvonalat kap a projekt, nem maradt bennem sok kérdés, hogy a részese akarok lenni. Ugyanakkor vannak bennem félelmek a rajt előtt, mert zavar, hogy nincs lehetőségem annyit készülni rá, mint amennyit megérdemelne a kihívás.

Tovább

Michelisz: Ezt keresem az autóversenyző tehetségekben

június 5., 08:02 Módosítva: 2020.06.05 14:38
479

Sokat gondolkodtam az utóbbi időben, hogy mitől lesz valaki sikeres autóversenyző. Amióta tavaly megszereztem a WTCR bajnoki címét, még erősebb bennem a késztetés, hogy segítsek a magyar tehetségeknek az érvényesülésben. Ezért is indítottuk el a Hungaroring E-sport Bajnokságot, amelynek komoly tétje van:

a kiválasztott teljes szezonra szóló valódi versenyzési lehetőséghez jut a M1RA-ban.

Tovább

Tizenöt éve megvesztem volna egy ilyen lehetőségért

április 10., 16:23 Módosítva: 2020.04.24 12:22
1466

Még érettségi előtt álltam, 17-18 éves voltam, amikor komolyabban elkezdtem szimulátorozni. A versenyeket megelőző hetekben jellemzően késő délután vagy estefelé ültem le a gép elé, és sokszor a hajnali órákig be sem fejeztem a gyakorlást. Napi szinten öt-hat-hét órát készültem, és ezt még komolyabban vettem, amikor elkerültem egyetemre, és a pécsi albérletben már nem volt semmiféle kontroll. Sokszor a tanulás rovására ment ez a fajta megszállottság, emlékszem, hogy az első egyetemi félévemben a felvett krediteknek talán csak a felét, ha teljesítettem. De végül lediplomáztam, mert rájöttem, hogy nem kell választani a versenyzés és a tanulás között, mindkettő fontos. Mindenesetre már akkor is ugyanaz volt a recept, mint amivel eljutottam a WTCR bajnoki címéig tavaly. Megtanultam, hogy csak a kitartás és a szorgalom vezethet sikerre a pályán. A valódin és a virtuálison egyaránt.

Tovább

Zsolnay-váza mellé került a világbajnoki trófea

március 20., 15:24 Módosítva: 2020.03.21 11:40
881

Michelisz Norbert szurkolók kérdéseire válaszolt. A WTCR regnáló bajnoka elárulta, hogyan érinti őt és az európai fertőzés központjában székelő olasz csapatát a koronavírus-járvány, mivel telnek a napjai tesztek és versenyek nélkül, és mennyire került maga alá, amikor kiderült, hogy idén nem jön a Hungaroringre a bajnokság.

Tovább

Michelisz: Az ösztöneimre hallgattam, és ez vezetett sikerre

2019. december 17., 16:53 Módosítva: 2019.12.19 12:32
7652
Michelisz Norbert vasárnap történelmet írt, amikor a WTCR, vagyis a túraautó-világkupa bajnoka lett. Michelisz az Indexen vezetett blogjában veszi végig a gyerekkori vágyaktól a szezonbeli nehézségeken át a katarzissal véget érő, hullámvasútnak beillő szezonzáró részleteiig, mik kavarognak most a fejében.

Még keresem a szavakat arra a felszabadultságra, ami vasárnap este óta uralkodik rajtam. Azt mondják, hogy harminc kilót nyom az a csodálatos 120 centis bajnoki trófea, de meglepően könnyűnek éreztem. Igen, talán ez a legjobb szó: könnyű. Most olyan könnyű minden.

Mint amikor a vízben emelsz meg valamit, és elcsodálkozol, mennyire egyszerű. Engem is hajt még ez az elképesztő felhajtóerő. Hegyeket tudnék megmozgatni, annyira a hatása alatt vagyok a vasárnapnak. Kell még kis idő, hogy felfogjam, mit értem el és ne kelljen néha megcsípnem magam, nem álmodom-e.

Tovább

Michelisz: Hibátlan teljesítmény kell, de azzal jó esélyem van

2019. december 11., 17:54 Módosítva: 2019.12.13 06:18
3280
A hétvégén a WTCR, vagyis a túraautó-világkupa bajnoki címéért küzd Michelisz Norbert, aki az Indexen vezetett blogjában árulja el a szezonzáró előtti gondolatait, és azt, hogy mik határozhatják meg a malajziai versenyhétvégét.

Biztos nem Malajzia felé tartva voltam a legjobb útitársa Johannának, a feleségemnek. Ő is érzi rajtam, hogy ezekben a napokban kevésbé vagyok beszédes, gondolatban már teljesen elmerültem az előttünk álló versenyhétvégében. Bár nem most folytattuk le életünk legtartalmasabb párbeszédjeit, hihetetlenül sokat számít, hogy itt van mellettem. Tudja, hogy mikor kell beszélgetést kezdeményezve kicsit kizökkentenie, és azt is megérti, ha csendre van szükségem. Érdekes, hogy a csend magányos műfaj, mégis milyen jó érzés nem egyedül lenni benne.

Tovább

Michelisz: Makaóban elértem azt, amit nagyon akartam

2019. november 20., 18:52 Módosítva: 2019.11.21 19:04
1743

Ha el kellene döntenem, hogy félig teli vagy félig üres a pohár a makaói versenyhétvége után, akkor most egyértelműen azt mondanám, hogy félig teli. De őszintén szólva a második időmérőn elszenvedett baleset után nem hittem volna, hogy így gondolom majd, ahogy azt sem, hogy pontelőnnyel várhatom a WTCR december közepi, malajziai szezonzáróját.

Tovább

Michelisz: A vb-címről döntő 2017-es szezonzáró óta nem éreztem ilyet

2019. november 12., 18:28 Módosítva: 2019.11.13 10:26
1506

Nem tudom, hány emberben keltettem feltűnést, mire Dohán és Hongkongon keresztül megérkeztem Makaóba, de az biztos, hogy néha nehezen tudom leplezni azt a gyermeki izgatottságot, ami most munkál bennem. Tudatosult bennem, hogy kezdetét vette a végjáték, és a korábbiaknál is sokkal élesebbé vált a verseny a bajnoki címért. Versengő típus vagyok, és őszintén szólva lubickolok ebben a helyzetben. Nehéz leírni, de valamiféle kellemes pezsgés és jóleső feszültség uralkodik rajtam a makaói WTCR-hétvége előtt, ami egy kis türelmetlenséggel is párosul. Legutóbb talán a 2017-es világbajnoki címről döntő katari szezonzáró előtt vártam ennyire feltüzelve, hogy végre autóba ülhessek, és jöjjön, aminek jönnie kell!

Tovább

Michelisz: Japán után még jobban bízok a bajnoki címben

2019. október 29., 17:46 Módosítva: 2019.10.30 09:55
1853

Negyedszer nyertem futamot a szezonban, amivel egyéni rekordot döntöttem, de ez nekem most nem számít. Ha választhatnék, hogy egy futamgyőzelmet sem aratok, de a végén bajnok leszek, vagy tízszer nyerek, de nem én leszek az első a végén, nem kérdés, hogy az előbbi verziót kérném.

Nyerni persze mindig felszabadító érzés, így volt ez Szuzukában is, ahol azonban emellett sok tanulságos dolog is történt.

Tovább

Michelisz: Élvezem, hogy élesedik a bajnoki harc

2019. október 23., 11:24 Módosítva: 2019.10.24 10:59
967

Minden évben a japán versenyhétvége egyik különlegessége, hogy vonatra szállok. Ezúttal Münchenből, sanghaji átszállással repültem Nagojába, ahonnan vonattal körülbelül egy órányi útra van a szuzukai pálya. Meg sem fordul a fejemben, hogy inkább autót béreljek, mert olyan jó a tömegközlekedés Japánban, hogy azzal sem érnék oda sokkal gyorsabban és kényelmesebben, ráadásul a vonatjegy kb. ötödannyiba kerül. Szerencsére volt már alkalmam kiismerni a helyi viszonyokat, nem véletlenül az egyik kedvencem a japán túra a 22-24 órás maratoni utazási idő ellenére is.

Tovább

Michelisz: Vezetem a bajnokságot, de bonyolódik a helyzet

2019. szeptember 17., 19:19 Módosítva: 2019.09.18 11:38
1832

Kedd hajnalban értem haza Pécsre, miután a kínai Ningpóból indulva átutaztam a fél világot. Ezek a hosszú repülőutak nem a kedvenceim, de most végig hihetetlenül fel voltam dobva alatta. Azt hiszem, ez még így is marad egy darabig, hiszen új és fantasztikus az érzés, hogy a szezon hajrájához közeledve vezetem bajnokságot a WTCR-ben. Tudtam, hogy kulcsfontosságú versenyhétvége lesz a kínai, és bíztam abban, hogy győzelemmel térhetek majd haza, ami bár máshogy jött össze, mint azt elképzeltem, de így még talán értékesebb is.

Tovább

Michelisz: Folytatódik a WTCR, bízom az erős hétvégében!

2019. szeptember 11., 19:03 Módosítva: 2019.09.12 10:16
1116

Frankfurtból repültem Pekingbe, ami tizenegy órás út volt, majd Kínában még egy kétórás belföldi járattal érkeztem meg Ningpóba, ahol több mint két hónapos szünet után folytatódik a WTCR. Néha az volt az érzésem az út alatt, hogy hosszabb ideig tartott, mint a legutóbbi portugáliai versenyhétvége óta eltelt idő. Annak ellenére ugyanis, hogy borzasztóan hiányzott már a versenyzés, nekem olyan volt a nyár, mintha egy szempillantás alatt elrepült volna.

Tovább

Michelisz: Jó a tendencia, egyre közelebb az álom

2019. július 9., 15:05 Módosítva: 2019.07.10 05:07
1186

Ha valaki azt ígéri, hogy 37 ponttal és egy futamgyőzelemmel zárom a WTCR portugáliai fordulóját, előre aláírtam volna. Ezért is érzem összességében rendkívül pozitívnak a Vila Realban történteket annak ellenére, hogy a vasárnapi második időmérő miatt borzasztóan csalódott és dühös voltam. Mert persze elsülhetett volna jobban ez a hétvége, de sokkal-sokkal rosszabbul is.

Tovább

Michelisz: Vila Realban mindig dobogóra álltam – folytatnám!

2019. július 3., 18:32 Módosítva: 2019.07.06 12:40
840

Furcsa, de az első dolog, ami beugrik Portugáliáról, az a mérhetetlen csalódottság. Furcsa, mert minden évben a kedvenc helyszíneim közé tartozik a versenynaptárban Vila Real, mert szeretem az országot, szeretem a pályát és eddig mindig dobogóra álltam ott. De amikor a tavalyi nagy tömegbaleset után sérült, sajgó csuklóval az élről vártam a futam újraindítását, és kevéssel a második rajt előtt megtudtam, hogy az ellenőrök nem engedélyezik az indulásomat biztonsági okokból, borzasztóan csalódott voltam. Remélem, ilyesmire most hétvégén nem kerül sor, és csak a pozitív emlékeim sokasodnak tovább Vila Realról!

Tovább

Michelisz: Nagyot kockáztattunk, hogy egyáltalán legyen esélyünk

2019. június 24., 19:08 Módosítva: 2019.06.25 12:09
2452

A repülőúton hazafelé eszembe jutott, hogy a Nürburgring Nordschleifén aratott győzelmet csak a makaóihoz tudnám hasonlítani. Ezek azok a pályák, amelyeket minden versenyző nagyra tart, mert óriási szakmai kihívást jelentenek. Amikor sikerül nyerni egy ilyen legendás pályán, az egészen különleges visszacsatolás.

Nekem nem is azért volt most olyan fontos ez a győzelem, mert az első volt a szezonban, hanem a helyszín miatt.

Tovább

Michelisz: Igazi bátorságpróba, a Zöld Pokol következik

2019. június 19., 15:16 Módosítva: 2019.06.20 14:47
597

Négyszer versenyeztem a Nürburging Nordschleifén, és még mindig óriási kihívást jelent. Már több mint két hete megkezdtem az intenzív felkészülést rá, rengeteg adatot és belső kamerás felvételt elemeztem, mert ez a pálya annyira hosszú és főként változatos, hogy négy versenyhétvége után sem érzem azt, hogy sikerült teljesen kiismernem. Érdekes, hogy a Hungaroring esetében sokszor megemlítjük, hogy mekkora előnyt jelent a pályaismeret. A Nürburgringen ez sokszorosan igaz:

akinek itt jelentős tapasztalata van, az nagy előnyből indul.

Tovább

Michelsz: Lelkileg sok pluszt adott a zandvoorti hétvége

2019. május 21., 19:21 Módosítva: 2019.05.22 09:07
850

Előregondolkodás nélkül elfogadtam volna a Zandvoortban végül elért eredményeket és az értük járó 28 pontot. Annak fényében, hogy a Hyundai volt a legnehezebb autó a mezőnyben, tudtuk, hogy rendkívül nehéz hétvégére számíthatunk, ráadásul egy olyan pályán, amelyen tavaly a szezon mélypontját élte meg a márka. Most, hogy az aggasztó előjelek ellenére sikerült jól szerepelnem, rendkívül pozitív hangulatban várom a folytatást.

Ehhez pedig csak hozzátett az utolsó futamon elért dobogós helyezés – nem a létrejöttének körülményei, hanem az üzenete miatt!

Tovább

Michelisz: Kihoztam a maximumot Szlovákiából, jöhet Zandvoort!

2019. május 15., 16:13 Módosítva: 2019.05.18 08:43
771

Úgy vágtam neki a szlovákiai versenyhétvégének, hogy a kompenzációs súlyrendszer életbelépésével a szezon során először lehet esélyünk erőből küzdeni a dobogós helyezésekért a Hyundaijal, de még annál is jobban sikerült az elmúlt hétvége, mint azt előzetesen vártam.

Kétszer álltam fel a dobogóra, és összesen 54 pontot szereztem. Úgy érzem, hogy kihoztam a maximumot magamból és az autóból, utólag sem csinálnék semmit másképpen.

Tovább

Michelisz: Most először a szezonban erőből is lehet esélyünk

2019. május 8., 19:42 Módosítva: 2019.05.10 17:22
851

Mindig is egyfajta második hazai versenyként tekintettem a Slovakia Ringre, hiszen sok magyar él kint és sokan utaznak ki szurkolni is nekem. A hangulat tehát nagyon hasonló ahhoz, ami a Hungaroringen megszokott, ráadásul személy szerint több lehetőségem is van kiélvezni, hiszen sokkal kevesebb média- és egyéb kötelezettségnek kell eleget tennem a szlovákiai hétvégén, mint a magyarországin általában. Ha ezt az összképet nézem, akkor egyértelmű, hogy

nekem a Slovakia Ring az egyik legjobban várt helyszín a versenynaptárban. Főleg most, hogy a szezon során először azt érzem, erőből is lehet esély a Hyundai jó szereplésére.

Tovább

Michelisz: Feltankoltam pozitív energiából a Hungaroringen

2019. április 30., 15:34 Módosítva: 2019.05.08 16:56
1940

Felálltam a dobogóra, második lettem, de nem tudtam leplezni a csalódottságomat a Hungaroringen. Mindennél jobban nyerni akartam, és nemcsak magam miatt, hanem a szurkolók miatt, akik kibírták a hideget, a szelet, az esőt. Úgy éreztem, hogy hazai pályán a győzelem a közös sikerünk lehetett volna, és azért voltam dühös, mert nem tudtam még emlékezetesebbé tenni ezt a hétvégét. De aztán kis idő múlva rájöttem, hogy megnyertem egy olyan időmérőt, amiről még 24 órával korábban sem álmodhattam, plusz én gyűjtöttem a legtöbb pontot a Hyundaion belül.

Egy szakmailag ilyen pozitív hétvége után pedig nem lehetek csalódott – és már nem is vagyok az!

Tovább

Michelisz: A Hungaroring nekem vb-döntővel ér fel

2019. április 24., 16:35 Módosítva: 2019.04.30 10:12
867

A most következő már a kilencedik hazai versenyhétvégém lesz a Hungaroringen a világ első számú túraautó-bajnokságában, de még mindig ugyanolyan izgatottan várom, mint legelőször. Hétfőn még hiába volt húsvét, már akkor úgy ébredtem, hogy különleges hét kezdődik, és azóta is folyamatosan emelkedik a pulzusszámom, ahogyan közeledünk a hétvégéhez. Minden évben jó értelemben vett feszültség uralkodik rajtam ilyenkor, ahhoz hasonló, mint amit 2017-ben a katari szezonzáró előtt éreztem, ami a világbajnoki címről döntött köztem és Thed Björk között. Az volt eddigi pályafutásom legfontosabb versenyhétvégéje, és azt, amit a Hungaroringen való szereplés jelent nekem, csak ezzel tudom egy lapon említeni.

Tovább

Michelisz: Tudom, hogy miben kell fejlődnöm a Hungaroringig

2019. április 9., 16:45 Módosítva: 2019.04.24 11:47
396

Pontosan az valósult meg Marokkóban, amire előzetesen számítottam: a Hyundait komolyan visszavető BoP miatt a fordított rajtrácsos futam jelentette számunkra az egyetlen esélyt a dobogóra és azon belül a futamgyőzelemre.

Tovább

Michelisz: Az idei jelszavaim: türelem, megfontoltság, precizitás

2019. április 3., 16:57 Módosítva: 2019.04.06 14:31
1261

Be kell vallanom, hogy évek óta nem vártam már annyira szezonkezdetet, mint most. Tavaly és tavalyelőtt ebben az időszakban született a két kislányom, ami természetesen lekötötte a gondolataim jelentős részét. Akkor az volt messze a legfontosabb az életemben, hogy minden rendben legyen a születésüknél, és a kezdeti időszakban otthon. Nem tudtam 100 százalékosan az induló szezonra koncentrálni, de idén újra azt a jóleső izgatottságot érzem az első versenyhétvége közeledtével, mint a pályafutásom korábbi éveiben. Fejben újra vágtam a centit, hogy mikor kezdünk már, újra volt időm várni és ráhangolódni a versenyzésre. Hiszem, hogy ennek a pályán is meglesz az eredménye.

Tovább

Michelisz: Ők tízen jelenthetik a legnagyobb konkurenciámat idén

2019. április 1., 17:15 Módosítva: 2019.04.03 10:14
596

Múlt héten tartották Barcelonában a WTCR szezon előtti kollektív tesztjét, amit már nagyon vártam, mert bár azt tudtam, hogy a Hyundainál milyen komoly munkát végeztünk el a téli szünetben, de azt csak ott láthattam először, hogy a riválisaink hogyan állnak. „Super gridként” hirdették a 2019-es szezon rajtrácsát, és én is osztom azt a véleményt, hogy a mostani minden idők legerősebb túraautós mezőnye.

Az első futam előtt szerintem öt különböző márka összesen több mint tíz versenyzője gondolhatja teljesen reálisan bajnokesélyesnek magát, ami az én első, 2010-es teljes világbajnoki szezonom óta példátlan. Saját magamat is ebbe a körbe sorolom, hiszen amióta gyári versenyző lettem, minden évben az év végi dobogó közelében voltam, egyszer a bajnoki cím is karnyújtásnyira volt. Ráadásul most újra azt a fajta bizsergést érzem, mint az első világbajnoki éveimben, ki vagyok éhezve a versenyzésre. A cél tehát egyértelmű: bármilyen nehéz is lesz, bajnok akarok lenni.

Hogy ez idén milyen nagy szakmai sikerrel érne fel, ahhoz elég csak végignézni a riválisok során. Mint említettem, kis túlzással a fél mezőnyt fel lehetne sorolni potenciális bajnokesélyesként, de a Barcelonában látottak és a saját megérzéseim alapján most kiemelem azt a 10 pilótát, akit a szezonkezdet előtt a legnagyobb konkurenciámnak tartok az év végi győzelemért folytatott harcban.

Tovább

Michelisz: Érzem az erőt és a motivációt magamban

2019. március 5., 16:00 Módosítva: 2019.03.07 12:20
1473

A 2019-es szezonra való felkészülésről…

Idén már túl vagyunk két teszten a csapattal, előbb Portugáliában, majd Malajziában jártunk. Utóbbi több szempontból is érdekes volt, először is azért, mert még sosem utaztam ilyen messzire tesztelni. Emiatt kicsit át is kellett állítanom az agyamat, hiszen az egésznek olyan hangulata volt, mintha egy versenyhétvégére érkeztem volna meg. A Kuala Lumpurban való landolást követően a reptérről egyből mentem a pályára, hogy minél előbb egyeztetni tudjak a mérnökökkel, majd másnap kora reggel pályabejárással indítottuk a napot. Kicsit furcsa érzés volt, hogy ezt nem a versenyhétvégék izgalma követte, de a teszten sem unatkoztunk, reggel kilenctől délután ötig szinte megállás nélkül köröztünk a sepangi pályán. Azért mondom, hogy „szinte”, mert volt két kisebb szünet egy-egy teljesen váratlan és hihetetlen intenzitású esőzés miatt. Úgy ömlött az eső, hogy három méterre nem lehetett kilátni az autóból, ezért muszáj volt begurulnunk a boxba. Ha a WTCR idei szezonzáróján is lesz egy ilyen zápor, az igencsak megkeverheti majd a lapokat…

Tovább

Michelisz: Idén fészket raktam a Hyundainál, jövőre még többet akarok

2018. december 3., 10:01 Módosítva: 2018.12.04 10:43
1735

2018 igen hullámzó év volt a pályán: akadtak benne szép pillanatok és sok rendkívül bosszantó is. A szezon végén sokfajta érzés kavargott bennem, ezek közül azonban egyértelműen a hiányérzet volt a legerősebb, amiért nem sikerült megnyernem a bajnokságot, ahogyan azt elterveztem. Most annál elszántabban várom 2019-et, hogy megszüntessem magamban ezt a hiányérzetet. Végre elmondhatom, hogy jövőre is ott leszek a WTCR rajtrácsán, és továbbra is a Hyundai Motorsport gyári versenyzőjeként.

Tovább

Michelisz: Agyonütött a csalódottságom

2018. november 21., 11:34 Módosítva: 2018.11.21 19:54
1292

Hongkong érintésével utaztam haza Makaóból, és hirtelen úgy éreztem magam, mintha egy rögtönzött baráti nyaraláson lennék, mert Johanna mellett egy kisebb magyar társaság is velem tartott, amely részben miattam utazott el a WTCR szezonzárójára. Miközben a többiek ajándékvadászatra indultak egy bevásárlóközpontban, leültem egy padra, gondolataim pedig nemcsak a Makaóban történtek, hanem a jövőm körül is forogtak.

Tovább

Michelisz: Makaóban az 1 százalékos esély is számít

2018. november 14., 16:13 Módosítva: 2018.11.14 20:54
849

Azzal a ténnyel, hogy az autósport veszélyes, minden versenyzőnek együtt kell tudnia élni, mert a félelemérzet nem lehet erősebb a sebesség iránti vágynál. De van egy-két olyan pálya a világon, amelyen úgy ülsz be az autóba, hogy tudod jól, egyetlen apró hibának is komoly baleset lehet a következménye. Ilyenkor másként érzed magad a kocsiban. Minden érzékszerved még inkább kiélesedik, pattanásig nő benned a feszültség, mert a határaidon táncolsz. Makaó pontosan ilyen pálya.

És minden évben rájövök, hogy imádom.

Tovább
A rovat korábbi cikkei

Rovatok