Index Vakbarát Hírportál

Belehalt sérüléseibe a Monte-Carlo-ralin elütött néző

2017. január 20., péntek 08:29

Belehalt sérüléseibe az a néző, akit az egyik induló ütött el a szezonnyitó Monte-Carlo-rali első gyorsasági, szombati szakaszán. Hayden Paddon egy sziklafal előtt csúszott ki a Hyundaijal a szakasz végén, fel is borult, eközben sodorta el az 50 éves spanyol férfit, akit azonnal a nizzai kórházba szállítottak helikopterrel, de már nem tudták megmenteni az életét. A férfi az ütközés után elájult, az eddigi információk alapján szívroham végezhetett vele, de ezt még nem erősítették meg.

A baleset után a WRC, a Hyundai Motorsport és a pilóta Hayden Paddon is részvétét fejezte ki, majd a csapat jelezte, hogy Paddon visszalépett a versenytől. Az első szakaszt eredetileg csak félbeszakították, később teljesen törölték.

Az új-zélandi Paddon pont egy bekamerázott szakaszon csúszott ki, így a balesetről videó is készült – a megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

A WRC vizsgálatot indított a baleset körülményeinek tisztázására, még nem tudni, hogy a spanyol férfi a nézők számára engedélyezett helyen tartózkodott-e.

Az első versenynap után a szintén Hyundaijal versenyző Thierry Neuville vezet a Monte-Carlo-ralin, ami pénteken az előre eltervezett menetrend szerint folytatódik.

Rovatok