Index Vakbarát Hírportál

Michelisz Thaiföldön újra autóba ül csapatában

2017. augusztus 30., szerda 19:10

A Hungaroring után újra három pilótával indul majd Michelisz Norbert csapata, a M1RA a TCR International Series thaiföldi versenyén, ahol maga a tulajdonos lesz a harmadik versenyző, olvasható a csapat közleményében, amelyből az is kiderül, hogy a 16 éves Giacomo Altoé pótolja majd a rutinos Roberto Colciagót a csapatnál.

A hirtelen átszervezésre azután volt szükség, hogy kedden kiderült, Colciago még nem épült fel teljesen a július elején, a németországi Oscherslebenben szenvedett bordasérülése után, így nem engedik versenyezni. A M1RA gyorsan próbált találni beugró pilótát, és sikerült is az eddig a WestCoast Racingnél Volkswagent vezető olasz személyében.

Altoé beszállásával viszont két hihetetlenül fiatal – ennek ellenére rutinos – pilóta lett volna csak a M1RA Hondáiban, ezért lehet szükség Michelisz újabb vezetésére – elég csak arra gondolni, hogy a magyar túraautós majdnem öregebb, mint a hétvégi két pilótatársa, a 18 éves Tassi Attila és a 16 éves Altoé együtt.

A fiatal olasz pilóta a legutóbbi két hétvégén, a Hungaroringen és Oscherslebenben is top 5-ös helyezést ért el, idén 15. a bajnoki összetettben, míg Michelisz szinte végig hátvédet játszva remekelt a magyarországi versenyen, ahol megnyerte az időmérőt, majd előbb Tassi Attila futamgyőzelméhez, aztán Colciago ötödik helyéhez asszisztált.

A TCR thaiföldi fordulójának időbeosztása

Szeptember 2., szombat

Szeptember 3., vasárnap

Rovatok