Index Vakbarát Hírportál

Rossi várja Hamiltont a ranchon

2017. november 7., kedd 14:22

Valentino Rossi nyugodtan készülhet az utolsó MotoGP-futamra, nincs már esélye a világbajnokságra, a hétvégén Valenciában Marc Marquez vagy Andrea Dovizioso lesz a bajnok.

Az olasz esélye minimális, Marquez 21 ponttal vezet, a futamgyőzelem 25 pontot ér, így a spanyol már egy 11. helyezéssel is nyer.

Minden az utolsó futamon dől el, jó kis feszültség lesz. Nagyon nehéz küldetés, de ha esélyed van, még ha aprócska is, hiszel benne, és megpróbálod. Dovizioso ért már el hihetetlen dolgokat idén

- értékelte jóbarátja esélyeit Rossit.

A Forma-1-ben már két futammal a vége előtt eldőlt minden. Rossi olaszként a Ferrarinak drukkolt, de Sebastian Vettel a hajrában lemaradt a Mercedes és Hamilton mögött.

Nagyon tetszett ez az év, egy ponton úgy gondoltam, hogy Vettel és a Ferrari meg tudják nyerni. Utána szerencsétlen epizódok sújtották őket, és kiszálltak a versenyből. De jövőre újra nekifutnak

- biztatta Vettelt Rossi, aki 10 éve tesztelt a Ferrarinál.

Hamarosan viszont az ellenféllel mérkőzik meg, viszont két keréken. Rossi a Gazzettának elárulta, hogy decemberre meghívta Hamiltont a motoros ranchára, ahol a barátaival szokott gyakorolni a MotoGP-futamok között.

Decemberre szervezünk valamit, megvárjuk, míg véget ér a világbajnokság.

Hamilton nagy motorfan, az MV Agustánál róla elnevezett modell is van, amit részben ő tervezett. És mivel Rossival közös szponzoruk is van, a mítinget még könnyebb lesz összehozni.

Rovatok