Index Vakbarát Hírportál

Röhejes balesetet okoztak a Zengő-pilóták a katari WTCC-n

2017. december 1., péntek 09:42

Egymással ütközött a Zengő Motorsport két Hondája a katari, Michelisz Norbert vb-címéről döntő WTCC-hétvége második edzésén, csütörtökön. Nagy Dániel és Szabó Zsolt a melegítő körükön mentek össze, mielőtt még bárki is gyors kört futhatott volna a tréningen. A körözést piros zászlóval meg kellett szakítani.

Az úgy volt, hogy Nagy gumimelegítés céljából cikázott, ami teljesen természetes, ettől mögötte Szabó megijedt, balra kapta a kormányt, és belement a mellettük szabályosan közlekedő Yann Erlacher Ladájába.

Nagy simán továbbment, Szabó bal hátsó felfüggesztése kitört, autója megpördült, Erlacher kettős jobb oldali defekttel elvánszorgott a boxig. Ahol a fél edzésen át szerelték a kocsit, hogy újra ki tudják küldeni.

Az eset után a felügyelők mindkét magyar versenyzőt kihallgatták, figyelmeztetésben részesítették. Mondhatni, olcsón megúszták.

Micheliszt szerencsére mindez nem érintette, tökéletesen kezdte a hétvégét. Pénteken kora délután, fél egytől jön az időmérő, 19:20-kor kezdődik az első futam, a második verseny rajtja 20:30. Az Indexen percről percre követheti.

Rovatok