Index Vakbarát Hírportál

TCR-csúcsot mentek Micheliszék kocsijával a Zöld Pokolban

2018. április 16., hétfő 13:33

A hétvégén tartották a májusi nürburgringi 24 órás verseny kvalifikációját, ami előbb egy rendes időmérőből, majd egy hatórás futamból állt. Előbbin döntött TCR-kategóriacsúcsot az a Hyundai i30 N TCR, amivel Michelisz Norbert is versenyez a WTCR-ben, és ez elég jó jel a WTCR május 10-12i, nürburgringi futama előtt.

A 9:03,206-os időt futó autót Andreas Gülden vezette épp a legjobb kör alatt, a csapatában volt még a korábbi WTCC-pilóta Nicola Larini és Peter Terting, a negyedik pilóta pedig Manuel Lauck volt. A kocsit az olasz Target Competition nevezte, ők két autóval indultak, Gülden pedig 10 másodpercet vert a másik Hyundaira, míg az időmérőt harmadik helyen záró Audi 17 másodpercet kapott tőlük.

Igaz, hatórás versenyt végül az Audi nyerte a Hyundaiok technikai problémája miatt.

Hogy érezzük a WTCC és a TCR közti tempókülönbséget, 2017-ben Michelisz Norbert 8:38,072-es idővel nyerte a nürburgringi időmérőt még egy Honda Civickel, a 24,3 km-es pályán tehát 25 másodpercet kapott a TCR-es Hyundai, igaz, nem Michelisszel a kormány mögött.

A kvalifikációs hétvégén ott volt egyébként két WTCR-pilóta, a Leopard Lukoilnál induló Gordon Shedden és Jean-Karl Vernay, de nem TCR-kocsit vezettek, az ugyanis szezon közbeni tesztnek számított volna, így egy BMW 235i volánja mögött ismerkedtek a Zöld Pokol névre is hallgató pályával, amin még nem versenyeztek korábban.

Rovatok