Index Vakbarát Hírportál

Az egyik holland herceg száll szembe Micheliszékkel

2018. április 30., hétfő 16:38

Egészen különleges szabadkártyás pilótát találtak a WTCR, vagyis a túrautó-világkupa szervezői a május 20-21-i hollandiai futamra, Zandvoortban ugyanis a helyi versenypálya tulajdonosa, egyben holland herceg Bernhard van Oranje is autóba ül.

A 48 éves, teljes nevén Bernhard Lucas Emmanuel of Orange-Nassau, van Vollenhovena Bas Koeten Racing csapat Audi RS 3 LMS-ét vezeti majd a holland pályán. A másik szabadkártyás pilótát is a Bas Koeten adja majd, de az ő nevét egyelőre nem jelentették be. Van Oranje természetesen egy teljesen narancssárgára festett kosit vezet majd.

A herceggel korábban együtt dolgozott már a WTCR-mezőnyben most is induló holland Tom Coronel, aki szerint egészen tehetséges pilótáról van szó, aki tulajdonosként a pályát is remekül ismeri majd. Hogy milyen teljesítményre lesz képes, azt nem tudni, az viszont biztos, hogy jó kezekben lesz, a Bas Koeten ugyanis Hollandia egyik legnagyobb versenycsapata, évente nagyjából 60 versenyen indulnak nagyjából 20, többnyire túraautós pilótával.

A zandvoorti WTCR-hétvége egybeesik a túraautó Európa-kupa versenyével is, vagyis elég nagy TCR-esemény lesz május végén Hollandiában.

A 2018-as szezonra bevezetett szabadkártyás nevezés a hungaroringi versenyen debütált a WTCR-ben, ráadásul elég jól, a M1RA-val versenyző Nagy Dániel ugyanis mindkét időmérőn a top 10-ben zárt, a fordított rajtrácsos futamon pedig dobogóra is állhatott. Tassi Attilának nem volt ekkora szerencséje, szombaton rossz beállítás, vasárnap az időmérőn törölt eredménye miatt zárt hátul.

Rovatok