Index Vakbarát Hírportál

Centiken múlt Michelisznek a Nordschleife-dobogó

2018. május 10., csütörtök 20:19

Az Yvan Muller Racing két pilótája (Thed Björk és Yvan Muller) mögül, harmadik helyről kezdhette meg az első futamot Michelisz Norbert a WTCR nürburgring-nordschleifei hétvégéjén. Az időmérő után két esélyest is büntettek, a DTM-bajnok René Rast, és audis csapattársa, Gordon Shedden kerültek 10-10 hellyel hátrébb dupla sárga zászló figyelmen kívül hagyása miatt, a hondás Benjamin Lessennes megúszta 3 helyes büntetéssel, de ő is kikerült a top 10-ből így a rajtra. A büntetések miatt egyébként a hatból öt Audi egymás mögé került a 13-17. helyeken. A második edzésen bukó Zengő-pilóta, Szabó Zsolt Dávid nem állt rajthoz – hiába készült el a kocsival a csapat, az egyik rajtpróbánál eltört a féktengelye.

Marokkó és a Hungaroring után fogadkozott Michelisz, hogy javít a rajtjain, most nem is ragadt be, de nem tudta megelőzni a két YMR-Hyundait az első métereken. A négyszeres világbajnok Muller a rajtnál megelőzte egyszeres vb-győztes csapattársát, Björköt, a rajt igazi győztese volt Frédéric Vervisch és a büntetett Rast voltak, a mezőny közepéről ugyanis a Nordschleife-kör elejére már a 8-9. helyeken voltak.

Az első kör elején Rob Huff nagyon erőszakos volt, és beszúrt Michelisz mellé, megszerezve tőle a dobogós helyet. A hátsó egyenesekben az összetettet vezető Gabriele Tarquini, Michelisz csapattársa rontott először, egy kanyarból kicsúszva a falnak ütközött, és egyből kiesett. Utána sorra szálltak ki a mezőny elejébe tartozó versenyzők, a hondás Esteban Guerrieri a garázsban állt félre, a hetedik helyig feljövő Vervisch füstölgő Audival állt félre a fűre.

Michelisz a második kör végén, a nagy egyenesben, szélárnyékból próbált támadni, oda is ért Huff mellé, de nem volt elég helye az előzésre. Utána viszont nem adta fel, tapadt a britek korábbi világbajnokára, az utolsó körben közelebb volt hozzá az egyenes elején, az előzéshez is közelebb járt, de végül Huff kőkeményen tartotta a helyét, így centik híján, de nem jött össze Michelisznek a dobogó. A futamot a rajtnál élre álló Yvan Muller nyerte a csapattárs Björk, illetve Huff előtt.

René Rast és Gordon Shedden nagyot hajráztak a büntetés után, az 5-7. helyeket a Leopard Lukoil három Audija stoppolta le. Nagy Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője a 21. helyen fejezte be a futamot.

Úgy végzett az első négyben három Hyundai, hogy a második legnehezebb autónál is 50 kilóval többet cipelnek magukkal Németországban.

Az első németországi futam után az azon pont nélkül záró Gabriele Tarquini előnye 14 pontra csökkent a futamgyőztes Muller előtt (118-104). Michelisz Norbert feljött az összetett harmadik helyére, 89 pontja van, mögötte Yann Ehracher és Rob Huff is 82-82 ponttal jön. A csapatversenyben Micheliszék vezetnek 207 ponttal, majd Muller csapata (183) és Münnich Motorsport (144) jönnek.

A WTCR németországi hétvégéje pénteken egy időmérővel folytatódik (17.35), majd szombaton jön a két futam 11.00-tól és 12.20-tól.

Az első nürburgring-nordschleifei WTCR-futam pontszerzői

  1. Yvan Muller, Yvan Muller Racing, Hyundai
  2. Thed Björk, Yvan Muller Racing, Hyundai
  3. Rob Huff, Sébastien Loeb Racing, Volkswagen
  4. Michelisz Norbert, BRC Racing, Hyundai
  5. Jean-Karl Vernay, Leopard Lukoil Team, Audi
  6. René Rast, Leopard Lukoil Team, Audi
  7. Gordon Shedden, Leopard Lukoil Team, Audi
  8. Pepe Oriola, Campos Racing, Cupra
  9. Tom Coronel, Boutsen Ginion Racing, Honda
  10. Benjamin Lessennes, Boutsen Ginion Racing, Honda

Rovatok