Index Vakbarát Hírportál

Nagy előzés és hatalmas baleset Michelisznek a Zöld Pokolban

2018. május 12., szombat 13:19

A két időmérős harmadik hely, illetve a csütörtöki futamon szerzett negyedik hely után felemásan sikerült Michelisz Norbertnek a WTCR nürburgring-nordschleifei hétvégéjének zárónapja a két futammal: a fordított rajtrácsos versenyen ugyan két kiesőnek és egy nagy előzésnek köszönhetően a nyolcadik helyről feljött az ötödikre, a főfutamon viszont kétszer is kiszorították, majd az utolsó, harmadik körben, már pontszerző helyre visszahozva magát ütközött Rob Huff-fal, és kiesett.

Az első futamon már az első kanyarokban kiesett Huff és a szabadkártyával beugró DTM-bajnok René Rast, így nyert két helyet Michelisz, aztán az utolsó körben a hátsó egyenesben előzte meg Yann Ehrlacher-t. A futamot Esteban Guerrieri nyerte Hondával, mögötte a cuprás Pepe Oriola és az audis Frédéric Vervisch fért még fel a dobogóra. Nagy Norbert, a Zengő Motorsport pilótája a 18. helyen zárt a 19 célba érkező közül, Szabó Zsolt Dávid nem ért célba.

A második futam enné is drámaibb lett: Micheliszt már a második kanyarban meglökte kicsit Yvan Muller, így a harmadik helyről az 5-6. helyre esett vissza, de még az első körben meglökte Esteban Guerrieri is. Ettől kicsit a sóderágyba csúszott, vissza is esett a tizenegyedik helyre.

Innen Yann Ehrlacher technikai hibája miatt visszajött pontszerző helyre, majd Rob Huff alatt lassult le a Volkswagen, amikor egymás mögé kerültek, Michelisz meg is próbált beférni a korábbi világbajnok mellé, de csúnyán összeütköztek, Huff balra szállt bele a falba, Michelisz keresztbe állva jobbra csapódott a szalagkorlátnak. Michelisz túl türelmetlen volt, nem akart lemaradni a Huff mellett már elment riválisok mögött, így kockáztatott, ami nem jött be.

A manőverért Michelisz később 5 rajthelyes büntetést kapott az első hollandiai futamra a következő hétvégére.

A futamon rajt-cél győzelmet aratott Thed Björk, Frédéric Vervisch a nap második dobogós helyét szerezte, és Yvan Muller is dobogóra állhatott. Szabó Zsolt Dávid nem állt rajthoz, a másik Zengő-pilóta, Nagy Norbert a 18. lett, szintén 19 célba érőből.

Három versenyhétvége után Yvan Muller került az összetett élére, a négyszeres világbajnoknak 137 pontja van, a hétvégét nulla ponttal záró eddigi első Gabriele Tarquini a második helyre esett vissza 118 pontjával, a tavalyi világbajnok Thed Björk pedig a harmadik helyig jött fel 112-vel, Michelisz Norbert a negyedik 102 ponttal.

Folytatás május 19-21. között Zandvoortban, ahol a TCR Európa-kupával együtt versenyez a WTCR mezőnye.

Az első szombati futam végeredménye

A második szombati futam végeredménye

Rovatok