Index Vakbarát Hírportál

1,6 milliójába fájt a rossz alsó a friss Forma-E-világbajnoknak

2018. július 17., kedd 19:14

Közel hatezer dolláros (mindegy 1,6 millió forintos) büntetést kapott a hétvégén a friss Forma-E-világbajnok Jean-Éric Vergne és még egy pilótatársa, amiért nem az előírásoknak megfelelő alsónadrágot viseltek a Forma-E New York-i futamán.

Bár a büntetés túlzónak tűnhet, azért nem lehet párhuzamba állítani a futball-vb-n rossz zoknik miatt osztott súlyosabb büntetésekkel, hiszen a pilótáknál nem mindegy, hogy mit viselnek az overall alatt.

Vergne mellett a Techeetah-csapattársa, André Lotterer kapott ugyanilyen büntetést, vagyis 5900 dolláros csekket és 2 büntetőpontot a versenylicencére. Mivel későbbi szakaszokon már jó alsó volt rajtuk, és bocsánatot is kértek, ennyivel megúszták.

Vergne és Lotterer büntetése kapcsán az FIA annyit közölt, hogy a szabályoknak nem megfelelő alsó volt rajtuk az időmérő alatt. További részletet nem közöltek, mi volt a probléma a tűzálló alsónadrággal, de könnyen lehet, hogy hasonló vétségük volt, mint a márciusban büntetett Lucas di Grassinak, aki túl rövid nadrágot vett fel az overallja alá. Ezért kétszer akkora pénzbüntetést kapott márciusban, mint most Vergne-ék.

Rovatok