Index Vakbarát Hírportál

Rossi a második helyről csúszott ki az őrült zárófutamon

2018. november 19., hétfő 18:35

Őrületes volt a MotoGP 2018-as szezonjának zárófutama Valenciában. Az esős versenyen Valentino Rossi majdnem csodát tett a 16. helyről, a bajnok Marc Marquez brutálisat esett, Andrea Dovizioso pedig győzni tudott.

Az első rajtkockából Vinales indulhatott, őt Rins, Dovizioso, Petrucci, Marquez és Pol Espargaro követte. A rajtot Rins kapta el a legjobban, illetve Rossi, aki 16. helyről feljött a nyolcadikra az első kör végére. Az eső azonban lassan elkezdte éreztetni a hatását, a nedves pályán Miller, Pirro, Luthi, Petrucci, Pol Espargaro, illetve az időközben a harmadik helyre feljövő Marquez is kicsúszott.

A világbajnok spanyol ráadásul olyan csúnyán bukott, hogy ismét kiugrott a válla.

A kieséseknek is köszönhetően Rossi már a harmadik helyen volt Rins és Dovizioso mögött, 20 körrel a futam vége előtt. Utána Vinales, Iannone és Morbidelli következett, ugyanakkor pár körön belül mindhárman kicsúsztak. Később az élen álló Rins is lesodródott az ideális ívről, így Dovi és Rossi is megelőzte.

14 kör volt még hátra ekkor, de a rengeteg csúszkálás miatt 30 percre félbeszakították a futamot.

A versenybírák úgy döntöttek, hogy az egy körrel korábbi állást veszik alapul, vagyis Rins visszakapta az első helyét. Az ajándékba kapott eséllyel nem tudott élni, Dovizioso és Rossi is megelőzte. Az olasz legenda így nyolc körrel a vége előtt már a második helyen volt, de nem bírta ki a verseny végéig:

három körrel később – Malajziához hasonlóan – most is eldobta a motort. 

A Valenciai Nagydíjat végül Andrea Dovizioso nyerte, Alex Rins lett a második, Pol Espargaro pedig a harmadik.

Rovatok