Index Vakbarát Hírportál

A sziklák sem tudták megállítani Szalayékat a Dakar-ralin

2019. január 10., csütörtök 09:59

Nehéz napot zárt szerdán a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a Peruban zajló Dakar-rali harmadik szakaszán. A sziklák nagyon megnehezítették a magyar páros dolgát, csak a 41. helyen értek célba, de így is feljött a 28. helyre.

A sziklák ma nem voltak a barátaink, az biztos. Az első komolyabb dűnesornál az egyik homokdomb tetején átbuktattam az autót, és éreztem, hogy a kocsi alatt egy szikla van, mert azon pont megakadt. Fel kellett emelni a Grandland X-et, és kiszedni alóla a sziklát, ami eltartott egy darabig

– mondta a szakaszról Szalay.

Nem sokkal később egy éles kő kivágta a bal hátsó abroncsot, azt kellett kicserélniük, majd egy szikla kiütötte az első futóművüket.

A kerekek összevissza állnak, és billeg az autó, de itt vagyunk a célban, és ez a lényeg.

A San Juan de Marcona és Arequipa közötti 798 kilométeres etapon – melyből 331 volt mért táv – a 13-szoros Dakar-győztes francia Stéphane Peterhansel nyerte. A magyarok végül a 41. helyen értek célba két és fél órás hátránnyal, ennek ellenére a páros összesítésben a 28. helyre lépett előre.

Eredmények (3. szakasz, San Juan de Marcona-Arequipa, 331 (798) km)

Az összetett állása:

Csütörtökön az Arequipa-Tacna és Moqueagua közötti 511 kilométer vár a mezőnyre, amelyből 351 km lesz a gyorsasági szakasz.

Rovatok